Prima pagină » Știri » Laura Ștefan, expert anticorupție, demisie din Grupul pentru Dialog Social: „Avem păreri diferite”

Laura Ștefan, expert anticorupție, demisie din Grupul pentru Dialog Social: „Avem păreri diferite”

Laura Ștefan, expert anticorupție, demisie din Grupul pentru Dialog Social: „Avem păreri diferite
Expertul anticorupție Laura Ștefan, membru al Grupului pentru Dialog Social (GDS), a declarat pentru MEDIAFAX că a luat decizia să părăsească GDS pentru că nu s-a simțit "deloc reprezentată" de decizia premierii procurorului general Augustin Lazăr.

Expertul anticorupție Laura Ștefan, membru al Grupului pentru Dialog Social (GDS), a anunțat miercuri, pe pagina sa de Facebook, că a demisionat din organizație. „Avem păreri diferite despre felul în care funcționează. Și atât timp cât decizia se ia prin vot majoritar, minoritatea, atunci când nu se simte deloc reprezentată de decizie trebuie să plece. Într-un organism colectiv așa e: decizia se ia de majoritate. Iar cei care sunt în minoritate trebuie să decidă ce fac: dacă pot să își asume respectivele decizii sau nu”, a declarat Laura Ștefan pentru MEDIAFAX.

Judecătorul Curții Constituționale Daniel Morar a anunțat, într-o scrisoare adresată, marți, Grupului de Dialog Social (GDS), că renunță la premierul pe care i l-a acordat organizația în anul 2011, ca urmare a deciziei de a acorda aceeași distincție în 2018 procurorului general Augustin Lazăr. El a spus că procuorul Augustin Lazăr nu a fost torționar, dar nu este nici „inocent”. Totodată, Daniel Morar a afirmă că Ministerul Public a devenit mai fragil ca urmare a exercitării mandatului de procurul general de către Augustin Lazăr.

După scrisoarea publică a lui Morar, Grupul pentru Dialog Social (GDS) a anunțat că a luat decizia să anuleze ceremonia de decernare a premiului pentru Augustin Lazăr, după ce procurorul general a precizat că transmite distincția foștilor deținuți politici și disidentului Iulius Filip. Premiul îi va fi trimis lui Lazăr la Parchetul General.

Procurorul general Augustin Lazăr s-a scuzat din nou, luni, la Timișoara, în privința modului în care a ajuns, ca procuror din perioada comunistă, în comisia de eliberări condiționate de la Penitenciarul din Aiud, spunând că nu a cercetat, nu a trimis în judecată și nu condamnat niciun disident politic.În spațiul public a apărut informația că Lazăr a făcut parte, în anii ’80, din comisia care a refuzat eliberarea condiționată a disidentului Iulius Filip.

Și disidentul Radu Filipescu a anunțat miercuri că a luat decizia de a se separa de Grupul pentru Dialog Social deoarece consideră că decernarea premiului lui Augustin Lazăr nu este oportună întrucât, chiar dacă procurorul general nu a fost torționar, a avut un rol care nu poate fi neglijat.

foto: Facebook

Autor

Citește și