L’Equipe: Moartea lui Ekeng nu este un caz nou

Publicat: 07 05. 2016, 08:56

Jurnaliștii de la Marca scriu că „Fotbalul este din nou în doliu” și amintesc în articolul „Moarte subită în fotbal” că Patrick Ekeng a fost jucător la echipa spaniolă Cordoba. Marca amintește în același articol despre o altă tragedie de pe un teren de fotbal din România, moartea lui Cătălin Hâldan din 2007, dar si de numele altor 3 fotbaliști care au sfârșit tragic, pe terenul de fotbal, camerunezul Foé și spaniolii Puerta și Jarque.

Jurnaliștii de la cotidianul El Mundo Deportivo relatează pe larg tragedia de la stadionul Dinamo și scriu că „ambulanța a avut nevoie de 3 minute pentru a ajunge la fotbalistul camerunez, care a decedat deși spitalul e lângă arena de fotbal.”

Cotidianul francez L’Equipe scrie că „moartea lui Patrick Ekeng nu este un caz nou.” Francezii amintesc la rândul lor de alte tragedii din fotbalul mondial, cum ar fi decesele fotbaliștilor Antonio Puerta, Serginho, Endurance Idahor sau Gregory Mertens.

Articolul din The Telegraph, despre moartea camerunezului Ekeng a fost cel mai citit în ediția electronica a ziarului. Britanicii îl citează pe directorul sportive al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu și amintesc că doctorii nu au reușit să-l resusciteze pe fotbalist până când acesta a fost adus la spital.

Agenția France Presse a scris despre dispariția lui Ekeng, „un fotbalist camerunez care a jucat pentru echipa Le Mans, din 2009 până în 2013.