Prima pagină » Știri » Liceul unde nimeni nu a luat BAC-ul în ultimii șapte ani

Liceul unde nimeni nu a luat BAC-ul în ultimii șapte ani

Liceul unde nimeni nu a luat BAC-ul în ultimii șapte ani
Liceul Tehnologic Agricol din Orțișoara, județul Timiș, se menține pe locul I în topul celor mai slabe unități de învățământ din țară, în condițiile în care de șapte ani de zile niciun elev de aici nu a reușit să treacă examenul maturității. Și anul acesta, rata de promovare la examenul de Bacalaureat a fost 0%, iar, potrivit Elenei Mirciov, directorul adjunct al liceului, a fost și ultima generație care termină clasa a XII-a.

Două licee au înregistrat, anul acesta, rata de promovare 0% în judetul Timiș. Liceul Tehnologic Agricol din Orțișoara și Liceul Teoretic Socrates. Primul se află în această situație de șapte ani de zile.

Elena Mirciov, directorul adjunct al Liceului Tehnologic Agricol declara, în urmă cu un an, pentru Gândul, că elevii nu vin la ore și nici nu își dau interesul. Întrebată, la acel moment, dacă prefigura același scenariu și pentru 2017, Mirciov răspundea că, anul acesta, va fi ultima generație care termină clasa a XII-a.

În ceea ce privește măsurile de redresare a situației, Mirciov susținea, la acel moment, că acestea au fost deja implementate, însă s-au lovit de reticența elevilor.

„Am avut în vedere, și anul acesta, s-a făcut programul de meditații și consultații. Mai mulți nu au venit decât au venit, iar dacă au rămas unu-doi și cam atât. Copiii nu rămâneau. În schimb, la clasa a VIII-a la fel, s-a făcut program de meditații și consultații, tot pe gratis, acolo rămâneau copiii”, afirma Mirciov.

REZULTATE BAC 2017. Primele note și rezultate la bacalaureat 2017, publicate pe edu.ro, județ cu județ

La Liceul Tehnologic din Bălțești cei patru elevi înscriși și care au dat probele de Bacalaureat au fost declarați respinși. La polul opus este Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, unde a fost înregistrată o promovabilitate de 100 la sută, urmat de Colegiul „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, cu 99.44 la sută. La nivel județean, rata de promovabilitate la Bacalaureat, înainte de contestații, este de 76,58 la sută. În Prahova, doar doi elevi au obținut media finală 10. Situație similară și în județul Olt, unde niciun absolvent de clasa a 12-a nu a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat la trei licee din județul Olt. Pe de altă parte, rata de promovabilitate a Bacalaureatului, înainte de contestații, a crescut în acest an cu peste 3 la sută față de anul trecut, transmite corespondentul Mediafax. Liceele din Olt cu promovabilitate zero la Bacalaureat sunt Liceul Tehnologic Crîmpoia, Liceul Tehnologic Izvoarele și Liceul Tehnologic Drăgănești-Olt. 63,11% dintre absolvenții clasei a XII-a din județul Olt au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat, doi dintre aceștia reușit să ia media zece. Cele mai bune rezultate au fost obținute de elevii Colegiului Național „Radu Greceanu” Slatina, cei ai Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal și cei ai Colegiului Național „Ion Minulescu”, rata de promovabilitate la aceste unități de învățământ depășind 90 la sută. Pe poziția a patra a acestui top se situează Liceul Tehnologic „Iancu Jianu”, unde 13 dintre cei 16 elevi care au susținut Bacalaureatul au reușit să promoveze examenul. Anul trecut, rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat, înainte de contestații, era de 59,75 la sută, fiind așadar înregistrată o creștere de 3,36 la sută. În județul Alba, la Colegiul de Afaceri Alba Iulia și Liceul Tehnologic Jidvei niciun absolvent nu a trecut examenul. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Alba, rata de promovabilitate la Bacalaureat, la nivelul județului, înainte de contestații, este de 79,76 la sută, mai mare față de anul trecut, când a fost 72,73 la sută, transmite corespondentul Mediafax. La examen s-au înscris 2.620 de elevi, dintre care au fost prezenți 2.520, iar promovați 2.010, cinci cu media zece. Tot două licee au înregistrat promovabilitate 0 și în judetul Timiș. Este vorba despre Liceul Tehnologic Agricol din Orțișoara și Liceul Teoretic Socrates. Rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat în județul Timiș este de 71,93%. În Timiș, un singur absolvent de liceu, Ansira-Ariadna Dinu, de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara, a obținut media 10, iar alți 16 candidați au media peste 9.90.”>Și anul acesta, unele unități de învățământ niciun elev de clasa a XII-a nu a reușit să obțină o medie de trecere la examenul de Bacalaureat. Este vorba, în mare parte, despre licee cu profil tehnologic, în unele județe existând chiar mai multe școli aflate în situația de a raporta promovabilitate 0 la BAC.

Potrivit Ministerului Educației, în Prahova, în trei licee niciun elev care a susținut examenul de Bacalaureat nu a fost declarat admis. La Liceul Tehnologic din Cerașu, din cei patru elevi care au dat probele niciunul nu a promovat.

La Liceul Tehnologic din Sângeru un singur elev a susținut examenul, dar nu a reușit să-l și promoveze. Aceasta a fost declarat respins după ce a luat 4.25 la Limba și Literatura Română, 1.75 la Matematică și 2.8 la Biologie vegetală și animală.

La Liceul Tehnologic din Bălțești cei patru elevi înscriși și care au dat probele de Bacalaureat au fost declarați respinși.

Situație similară și în județul Olt, unde niciun absolvent de clasa a 12-a nu a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat la trei licee din județul Olt. Liceele din Olt cu promovabilitate zero la Bacalaureat sunt Liceul Tehnologic Crîmpoia, Liceul Tehnologic Izvoarele și Liceul Tehnologic Drăgănești-Olt.

În județul Alba, la Colegiul de Afaceri Alba Iulia și Liceul Tehnologic Jidvei niciun absolvent nu a trecut examenul.

 

 

 
Autor

Citește și