Prima pagină » Știri » Liceul unde nimeni nu a luat BAC-ul în ultimii șase ani. Care este explicația directorului adjunct

Liceul unde nimeni nu a luat BAC-ul în ultimii șase ani. Care este explicația directorului adjunct

Liceul unde nimeni nu a luat BAC-ul în ultimii șase ani. Care este explicația directorului adjunct
Detalii pe Gândul

Liceul Tehnologic Agricol din Orțișoara, județul Timiș, se menține pe locul I în topul celor mai slabe unități de învățământ din țară. Nici anul acesta niciun elev de aici nu a reușit să treacă examenul maturității.

„Am avut opt absolvenți de clasa a XII-a, și din cei opt, doi s-au prezentat la probele scrise. Am avut opt pentru că pe parcurs s-au mai retras, s-au angajat și am rămas cu opt la sfârșitul anului școlar. La început de an școlar au fost 11. Am avut aprobare specială de la Inspectorat pentru că altfel nu putem funcționa și pentru că era clasă de sfârșit nu se putea transfera din TImișoara și am avut nevoie de aprobare specială”, a declarat, pentru Gândul, Elena Mirciov, directorul adjunct al liceului.

Deși Mirciov susține că nu dorește să acuze pe nimeni, situația de ansamblu relevă următorul tablou: copiii nu vin la ore și nici nu își dau interesul.

„Elevii noștri – cei care termină clasa a VIII-a și rămân la noi sunt copii care la evaluare au avut, tot așa, note foarte mici. La evaluarea de clasa a VIII-a au avut 2, 3, 4. Sigur că ei au rămas la noi, mai departe. E destul de dificil de la aceste rezultate să se ajungă la un 6, să spunem în condițiile în care copilul nici nu frecventează, nici nu își dă interesul pentru că profesorul de la clasă predă și la clasa a VIII-a și acolo rezultatele chiar au fost în regulă. Eu nu acuz pe nimeni, dar așa o situație de ansamblu cam asta ar fi”, a explicat Mirciov.

Întrebată dacă prefigurează același scenariu și anul viitor, directorul adjunct a afirmat că în 2017 va fi ultima generație care termină clasa a XII-a: „La fel avem acolo nouă absolvenți pentru că provenind din familii cu venituri modeste, copiii se angajează și atunci frecvența la cursuri e destul de slabă și rezultate de unde?”, a adăugat Mirciov.

În ceea ce privește măsurile de redresare a situației, Mirciov susține că acestea au fost deja implementate, însă s-au lovit de reticența elevilor.

„Am avut în vedere, și anul acesta, s-a făcut programul de meditații și consultații. Mai mulți nu au venit decât au venit, iar dacă au rămas unu-doi și cam atât. Copiii nu rămâneau. În schimb, la clasa a VIII-a la fel, s-a făcut program de meditații și consultații, tot pe gratis, acolo rămâneau copiii”, a mai declarat Mirciov.  

Conform notelor afișate marți, doar 66,7% dintre absolvenții clasei a XII-a au obținut notă de trecere la examenul de Bacalaureat din acest an.

Autor

Citește și