Liderul deputaților PMP solicită activarea comisiei de anchetare a activității SRR
„În calitate de membru al pseudocomisiei de anchetă parlamentară privind SRR, această comisie a fost validată de plen în luna februarie a anului trecut, a fost ascunsă de PSD și de aliații săi astfel încât nu a avut nicio ședință. În momentul de față sunt 600 de angajați ai televiziunii care protestează față de managementul periculos și grave. SRR a ajuns o unealtă de propagandă a actualilor guvernanți. Am solicitat să se activeze această comisie”, a declarat Marius Pașcan, marți, în Parlament.
De asemenea, acesta a declarat că șapte membri ai Consiliului de Administrație al SRR, „cei care ar trebui să stabilească bugetul, proiectele, contractele care sunt asumate”, au declarat Comisiei pentru cultură că nu li se pun la dispoziție documentele instituției.
„Când este invitată la Comisia pentru Cultură și media a Camerei Deputaților, directorul general, doamna Gradea, refuză să răspundă întrebărilor de parcă ar conduce o instituție care i-ar aparține. Regulamentul Camerei Deputaților prevede, după constituirea unei comisii de anchetă parlamentară, în termen de 60 de zile se prezintă un raport”, a mai declarat Pașcan.
În urmă cu o săptămână, președintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaților, Gigel Știrbu, a anunțat că va propune BEX PNL să adopte o decizie prin care să ceară Birourilor permanente întrunirea comisiilor pentru respingerea rapoartelor de activitate pe 2018 ale Societății Române de Televiziuni (SRTv) și Societății Române de Radiodifuziune (SRR).
Potrivit Legii 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, conducerea trebuie să prezinte Parlamentului rapoartele anuale de acitivitate, alături de conturile de execuție a bugetelor celor două societăți.
Respingerea raportului de activitate are ca efect dizolvarea de drept a Consiliului de Administrație.
Președinte-director general al Consiliului de Administrației al Societății Române de Televiziune este Doina Gradea. Aceasta primit votul în Parlament pe 28 martie 2018.