Prima pagină » Știri » Lista produselor care ajung cel mai des la coșurile de gunoi ale românilor

Lista produselor care ajung cel mai des la coșurile de gunoi ale românilor

Lista produselor care ajung cel mai des la coșurile de gunoi ale românilor
Mâncărurile gătite și produsele de panificație sunt alimentele care ajung de cele mai multe ori la gunoi pentru că românii estimează greșit cantitatea de alimente pe care o pot consuma la o masă sau pentru că fac cumpărături în exces, arată rezultatele unui studiu pe tema risipei de alimente realizat la nivel național de către reprezentanții Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPSR).

Mâncărurile gătite și produsele de panificație sunt alimentele care ajung de cele mai multe ori la gunoi pentru că românii estimează greșit cantitatea de alimente pe care o pot consuma la o masă sau pentru că fac cumpărături în exces, arată rezultatele unui studiu pe tema risipei de alimente realizat la nivel național de către reprezentanții Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPSR).

Astfel, preparatele gătite sunt alimentele cel mai des aruncate de către consumatorii din țara noastră la gunoi (25%), acestea fiind urmate de pâine și de alte produse de panificație (21%), de legume (19%) și de fructe (16%).

Mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate în cadrul studiului susțin că aruncă lunar sub 10% din alimentele pe care le cumpără, în timp ce 22% dintre ele spun că sunt nevoite să arunce la gunoi până la 20% dintre cumpărături.

Aproape 60% dintre consumatori nu colectează selectiv deșeurile, în ciuda faptului că 92% dintre ei sunt interesați de acest subiect, potrivit rezultatelor studiului ANPCPPSR.

Românii vor, totodată, să primească de cele mai multe ori informații suplimentare de pe Internet sau de la posturile de televiziune despre cum să prevină risipa de alimente.

Ei cred, de asemenea, că prevenirea risipei de alimente poate fi realizată prin evaluarea corespunzătoare a necesarului de alimente (19%) și prin întocmirea unei liste de cumpărături care să cuprindă alimentele necesare (14%).

Citește și