Locatarii unui bloc din Sărmaș, evacuați după ce un vecin beat și-a dat foc la apartament

Publicat: 06 04. 2015, 23:30

Șeful Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că incendiul a izbucnit la un apartament dintr-un bloc cu două etaje, aflat în vecinătatea gării din satul Hodoșa, un locatar, vecin al proprietarului apartamentului incendiat, solicitînd sprijinul pompierilor prin Serviciul unic de urgență 112.

Potrivit reprezentntului ISU Harghita, două echipaje de pompieri de la Garda 2 Toplița cu două autospeciale s-au deplasat la intervenție și, în primă fază, le-au evacuat pe cele 15 persoane care locuiesc în imobil, casa scării fiind inundată de un fum gros.

„Incendiul s-a produs în urma acțiunii intenționate a proprietarului apartamentului, care se afla sub influența băuturilor alcoolice”, a precizat Ovidiu Dudu.

Pompierii care intervin pentru stingerea incendiului au spus că în apartamentul cuprins de flăcări locuiește o familie formată din părinții și fiul acestora în vârstă de 30 de ani, care au consumat, luni seară, o cantitate mare de alcool, s-au certat și au făcut scandal.

Bărbatul și fiul său au devenit violenți și cu vecinii care au chemat pompierii, înjurându-i și îmbrâncindu-i.

În incendiu au ars două camere, mobilierul și mai multe haine, pagubele fiind estimate la aproximativ 25.000 de lei.

În prezent, incendiul a fost localizat și pompierii intervin pentru lichidarea acestuia.