Lacul Scropoasa, deși nu foarte cunoscut de români, este de-o frumusețe încântătoare. Întinderea de apă ce are culoarea smaraldului și zona pitorească din jurul său cu siguranță îi surprind pe cei ce ajung în zonă.
Mulți români pleacă în alte țări pentru a descoperi peisaje superbe, însă mulți nu știu, de fapt, ce minunății ascunde țara noastră.
Lacul Scropoasa este situat în inima Munților Bucegi, la o altitudine de 1.197 metri și are o lungime de 2,5 km între Scropoasa şi Dobreşti și o adâncime de aproximativ 10-15 metri.
Acesta are o cădere de 304 m şi un volum de apă de 0,55 milioane de metri cubi.
Este un lac de baraj artificial, construit în anul 1929 și asigură regularizarea săptămânală a râului Ialomiţa.
Lacul are un potențial hidroenergetic de 1.500 – 2.000 kw/km, lucru ce a determinat construirea primei hidrocentrale românesti, la Dobrești, în anul 1936.
Centrala a fost, până la amplasarea uzinei hidroelectrice de la Bicaz, cea mai mare hidrocentrală din România ca putere instalată.
În prezent, nu mai există locuri de camping amenajat și nici posibilitatea de cazare în jurul lacului, iar Cabana Scropoasa, pe timpuri foarte apreciată, este acum o ruină.
Mergând pe DN1, dinspre București, se virează la stânga pe DN 71 la intrare în Sinaia.
Apoi după aproximativ 3-4 km se intră pe DJ 713 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiu.
De la Cuibul Dorului se face stânga spre platoul Padina. Din Șaua Dichiului, după aproximativ 3 km există o bifurcație cu indicator către localitatea Moroeni.
Drumul la dreapta merge către Cabana Zănoaga, dar pentru a ajunge la Scropoasa trebuie să continui înainte către Moroeni pe DJ 714.
După aproximativ 4 kilometri, drumul pentru mașina este foarte anevoios, însă se poate ajunge la lacul Scropoasa.
În jurul Lacului Scropoasa sunt peisaje superbe, dar și multe obiective turistice, potrivit Libertatea.ro.