Locul MAGIC din România știut de puțini oameni. Ceauşescu nu mai voia să lase pe nimeni să ajungă aici
„Izvorul nemuririi” din România este un loc unic în lume, însă puțini oameni știu despre el. Acesta se află pe Valea Ialomiței, între Lacul Bolboci și Scropoasa, în județul Bihor. Fenomenul care are loc aici a fost cercetat pentru prima dată în urmă cu în 1927 , iar oamenii de știință nu au putut niciodată să găsească explicație precisă referitoare la ceea ce se întâmplă în zonă.
În urma cu 96 de ani, când au început cercetărilor, locul ere cunoscut sub denumirea de „Șapte izvoare”. Se pare că aici se găsesc cele mai pure ape din lume, mai ales că în compoziția lor nu există nicio bacterie şi nici azotaţi sau azotiţi.
Ceauşescu nu mai voia să lase pe nimeni să ajungă aici
După venirea comuniștilor la putere, Nicolae Ceaușescu le-a cerut celor de la Hdroelectrica, între anii 1981 și 1982, să facă mai multe teste, afirmă unul dintre cercetătorii care ar fi participat la verificări.
„Preşedintele de atunci a fost informat că această sursă de apă este cunoscută de peste 2.000 de ani şi că se găseşte în zona iniţiatică a dacilor, în Masivul Bucegi, că scrierile vechi pomenesc despre o apă din care a băut Zamolxe înainte de a deveni zeu şi că există un simbol al celor şapte izvoare pe scuturile dacice redate pe Columna lui Traian.
Lui Ceauşescu i-a sunat bine mai ales faptul că acolo s-ar afla zona nemuririi, adică un punct energetic pozitiv.
Dosarele de la Şapte Izvoare au fost redeschise după ‘90, iar testele recente au arătat ca informaţiile lui Ceauşescu nu erau chiar departe de realitate”, a spus Ion Olteanu. citat de Observator.
Dacii şi izvoarele sfinte ale lui Zalmoxe
În jurul apelor pure de la cele șapte izvoare s-a creat o adevărată mitologie. În special în rândul internauţilor circulă poveşti despre izvoarele sacre ale lui Zalmoxe, localizate chiar pe locul cascadei celor șapte izvoare.
Nu există însă nicio dovadă concretă cu privire la folosirea cascadei celor șapte izvoare ca loc iniţiatic sau curativ de către daci. Cu atât mai mult nu este dovedită nici prezenţa cascadei celor 7 izvoare pe scuturi dacice, notează Adevărul.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri: