Prima pagină » LONDRA. O femeie din Marea Britanie susține că coronavirusul i-a salvat viața: „Mi s-a spus că inima mea nu funcționează așa cum trebuie”

LONDRA. O femeie din Marea Britanie susține că coronavirusul i-a salvat viața: „Mi s-a spus că inima mea nu funcționează așa cum trebuie”

LONDRA. O femeie din Marea Britanie susține că coronavirusul i-a salvat viața: „Mi s-a spus că inima mea nu funcționează așa cum trebuie”

Angela Schlegel, o actriță care locuiește la Londra, a fost diagnosticată cu o afecțiune cardiacă rară, în timp ce a fost tratată pentru coronavirus la Royal Brompton Hospital din Londra. Aceasta  spune că coronavirusul „i-a salvat viața”, după ce medicii au detectat o afecțiune cardiovasculară nediagnosticată în timpul tratamentului.

Angela Schlegel a început să se confrunte cu simptome de coronavirus în timp ce se afla acasă și a fost internată la spitalul Royal Brompton din Londra, 11 zile mai târziu, potrivit Mirror.co.uk.

În timpul tratamentului, medicii și-au dat seama că inima ei nu funcționa corect.

Vorbind la BBC News, doamna Schlegel, în vârstă de 36 de ani, a spus: „Mi s-a spus că inima mea nu funcționează așa cum trebuie.”

Scanările au scos la iveală o acumulare de lichid în jurul plămânilor și inimii sale, iar medicii au diagnosticat-o cu granulomatoză eozinofilă cu poliangiită (EGPA) – o boală inflamatorie a vaselor de sânge de dimensiuni mici și medii care pot afecta plămânii, pielea, inima, rinichii, nervii.

Schlegel a spus: „Dacă EGPA ar fi fost lăsat nediagnosticat, aș fi putut să  mor. Coronavirus mi-a pus corpul și inima sub mult stres, iar medicii au spus că mi-a accelerat EPGA. Mi-a salvat viața pe termen lung, dar pe termen scurt coronavirusul aproape că m-a ucis”.

După diagnosticul primit Schlegel a petrecut cinci săptămâni la spital,  tratamentul primit fiind descris „extraordinar”.

Între timp, dr. Pugan Patel, unul dintre consultanții ei, a declarat pentru BBC că urmărirea recuperării doamnei Schlegel a avut un „impact imens” asupra moralului personalului.

El a adăugat: „Când faci ca pacientul să se ridice pe cei două picioare și să zâmbească, are un impact extraordinar”.

 

Citește și