Prima pagină » Știri » Lovitura dată Bucureștiului de administrația Firea în ultimele zile de mandat!

Lovitura dată Bucureștiului de administrația Firea în ultimele zile de mandat!

Lovitura dată Bucureștiului de administrația Firea în ultimele zile de mandat!

O casă în stilul neoromânesc din apropierea Parcului Cișmigiu ar urma să fie demolată după ce Primăria Capitalei a dat autorizație de demolare. Bineînțeles, locul nu rămâne gol, ci ar urma să se contruiască un bloc un 7 etaje.

Imobilul se află situat pe strada Știrbei Vodă nr. 132 iar Primăria Capitalei a aprobat pe 15 octombrie demolarea lui, în aceeași zi dând undă verde și pentru construirea unui bloc cu subsol, parte + 7 etaje pe același loc, notează hotnews.ro.

Se pare că beneficiarul autorizației de construcție este firma Aro Central Imobiliare, potrivit site-ului Primăriei Generale. Imobilul în stil neoromânesc va fi demolat în acest weekend, potrivit reprezentanților Asociației Eco-civica.

Un imobil care ar fi trebuit să fie protejat de lege ar urma să fie demolat

De reamintit este faptul că strada este zonă protejată, aflându-se în apropierea Parcului Cișmigiu. Astfel, beneficiază (sau ar trebui!) de un regim de protecție maxim: se protejează valorile arhitectural – urbanistice, istorice și de mediu natural în ansamblul lor, trama stradală, fondul construit, caracterul și valoarea urbanistică.

Prin urmare, sunt permise intervenții care conservă și potențează valorile existe: conservarea clădirilor valoroase și a spațiilor constituite existente, restructurarea unor porțiuni pentru amplificarea continuității de-a lungul întregului traseu- preluarea diferen]elor de înăl]ime prin formule de legătură și interzicerea rupturii de scară/ gabarit.

EXCLUSIV. Schimbare la „față”! Cum arată acum clădirile din București ale căror fațade au fost refăcute. Imagini în premieră, înainte și după lucrări

Primăria Capitalei a anunțat încă de acum un an începerea unui amplu program de refacere a fațadelor la mai multe clădiri vechi din Capitală, unele dintre ele monumente istorice, – imobile la care primăria este proprietar sau deține o cotă-parte. Pe lângă faptul că multe clădiri arătau jalnic, fațadele acestor imobile reprezentau și un real pericol pentru bucureșteni. (MAI MULTE DETALII AICI)

Citește și