Lucian Bode, despre mașina de poliție furată de un șofer beat în Sibiu: ”Dacă n-ar fi de plâns, am râde”

Publicat: 21 10. 2022, 16:12
Sursa foto: Mediafax Foto

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat vineri că situaţia de la Poliţia din Sibiu, unde un tânăr în stare de ebrietate a furat o maşină de poliţie din parcarea Biroului Rutier Sibiu şi a oprit alţi şoferi, este „hilară” şi că şeful Poliţiei Române a dispus o anchetă.

„În legătură cu această situaţie hilară pe care am văzut-o şi eu dimineaţă, în care un cetăţean cu alcoolemie 0,8 este depistat pe stradă şi este dus la audieri, i se întocmeşte dosar penal, în jurul orei 00,15, în jurul orei 3 pleacă din sediul poliţiei, reuşeşte să intre într-o autospecială a Poliţiei Române şi circulă nestingherit pe străzile din Sibiu. Mai mult, că dacă n-ar fi de plâns, am râde, respectivul cetăţean în stare de ebrietate începe să se creadă poliţist, opreşte participanţi la trafic să le ceară documentele. Spiritul civic al unui conducător auto a făcut ca imediat ce am primit apelul la 112 poliţia să intervină şi să remedieze situaţia. Este o situaţie neplăcută pentru Poliţia din Sibiu, trebuie să recunoaştem acest lucru”, a declarat Lucian Bode, într-o comferință de presă la Arad.

„Cum s-a ajuns aici nu am cum să vă spun, numai după ce voi vedea rezultatele unei anchete pe care cu siguranță inspectorul general al Poliţiei Române, domnul Benone Matei, a demarat-o deja„, a adăugat acesta, potrivit turnulsfatului.ro.

Un tânăr din Roșia a furat o mașină din parcarea Poliției Sibiu, s-a dat drept polițist și a oprit șoferi în trafic, cerându-le bani

Un tânăr de 23 de ani din Roșia a furat noaptea trecută o autospecială a poliției rutiere Sibiu, apoi a oprit mașini în trafic, prezentându-se drept polițist și cerând bani șoferilor.

Polițiștii susțin că tânărul a fost oprit inițial în trafic, fiind băut, iar apoi a furat mașina de poliție din parcarea Biroului Rutier Sibiu.

”În jurul orei 02.55, prin apel 112, un conducător auto a sesizat faptul că, în timp ce se afla pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Sibiu, un bărbat îmbrăcat în ținută civilă a coborât dintr-o autospecială de poliție și i-a solicitat permisul de conducere.

De asemenea, persoana care a făcut sesizarea a precizat și faptul că bărbatul respectiv s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice”, relatează IPJ Sibiu.

Tânărul a fost prins în cele din urmă și reținut.