„Ministerul Afacerilor Externe al României a solicitat clarificări Ambasadei Federației Ruse la București pe această temă și așteaptă răspunsul său”, a informat miercuri MAE român, la solicitarea MEDIAFAX.
De asemenea, din verificările făcute de către Ambasada României la Moscova la Ministerul rus de Externe și de către Consulatul General român de la Sankt-Petersburg pe lângă autoritățile locale, concluzia preliminară este că nu ar exista această scrisoare, mai precizează MAE român.
Mai multe instituții media din Federația Rusă și Republica Moldova au informat zilele trecute despre existența acestei scrisori.
Potrivit paginii electronice a postului de radio Russkaia Slujba Novostei, ministerul rus al Afacerilor Externe s-ar opune ca o stație de metrou din Sankt-Petersburg să se numească „București”, transmițând o scrisoarea în acest sens către primăria orașului Sankt-Petersburg.
„România este un stat care nu poate fi calificat drept prietenos, iar relațiile cu Bucureștiul stagnează”, anunță scrisoarea Ministerului rus de Externe, potrivit postului de radio Russkaia Slujba Novostei.
.
În plus, diplomația rusă precizează că România sprijină NATO, iar acești factori sunt suficienți pentru ca stației de metrou să i se dea o altă denumire, transmite corespondentul postului de radio de la Sankt-Petersburg.
Cu toate acestea, decizia finală în legătură cu denumirea stației rămâne de competența autorităților locale.
Asemenea cazuri de ingerințe în activitatea comisiei toponomice nu au mai existat în istoria Sankt-Petersburgului, potrivit corespondentului postului de radio rus.
Russkaia Slujba Novostei amintește că stația de metrou „București” urmează să fie deschisă în Cupcino, la periferia Sankt-Peterburgului, în decembrie 2012.