Prima pagină » Știri » Mai este nevoie de certificatul digital la călătoriile în străinătate? Ce se întâmplă cu formularul PLF, de miercuri | VIDEO

Mai este nevoie de certificatul digital la călătoriile în străinătate? Ce se întâmplă cu formularul PLF, de miercuri | VIDEO

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, marți, că se ridică obligativitatea completării certificatului de localizare la intrarea în România, precum și prezentarea certificatului digital COVID sau a unui test negativ. Pentru situația în care românii călătoresc într-un stat în care este încă necesar să se arate la frontieră acest document, responsabilii îl pot oferi în continuare.

„La nivelul legislației care reglementează călătoriile, acel certificat PLF de localizare a călătorilor, nu va mai fi solicitat. De asemenea, la intrarea în țară nu va mai fi solicitat certificatul electronic COVID”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Totuși, ministrul îi sfătuiește pe români să se informeze când pleacă într-o călătorie în străinătate despre regimul acestor documente, precizând că „marea majoritate a țărilor europene păstrează acest certificat la intrarea în fiecare stat membru”, iar autoritățile române sunt pregătite să îl emită, dacă e nevoie.

Ministrul a precizat că nu va mai fi nevoie nici de prezentarea unui test COVID-19 cu rezultat negativ.

„Nu va mai fi nevoie de nimic la intrarea în țară. Asta este rezultatul faptului că starea de alertă nu s-a mai prelungit, hotărârea de Guvern care prelungea starea de alertă nu mai fost aprobată”, a declarat Alexandru Rafila.

MAI: „Începând cu ora 00.00, încetează TOATE restricţiile”

Ministerul de Interne a anunțat, marți, că, de la miezul nopţii, îşi încetează aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Astfel, începând cu ora 00.00, încetează TOATE restricţiile, precum şi restrângerea sau interzicerea unor activităţi aşa cum erau prevăzute în actul normativ menţionat (spre exemplu: obligativitatea purtării măşti de protecţie în spaţiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării şi desfăşurării de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulaţiei persoanelor şi vehiculelor în locurile şi, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc)”, a precizat MAI.

În total, până marți, 8 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.776.910 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 115.251 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 2.606.660 de pacienți au fost declarați vindecați, conform datelor Grupului de Comunicare Strategică.

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele