Mai multe firme care se ocupă de deszăpezire au fost amendate de Poliție

Publicat: 15 02. 2012, 11:42
Actualizat: 26 07. 2012, 03:38
Un număr de 13 firme - șase din București și șapte din alte localități ale țării - au fost amendate de Poliție, joi, pentru deficiențe în activitatea de deszăpezire, potrivit deciziei luate cu o zi în urmă în Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au informat surse din Poliție.

Un număr de 13 firme – șase din București și șapte din alte localități ale țării – au fost amendate de Poliție, joi, pentru deficiențe în activitatea de deszăpezire, potrivit deciziei luate cu o zi în urmă în Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au informat surse din Poliție.

Sursa citată a precizat că au fost amendate contravențional, cu sume cuprinse între 1.050 și 5.000 de lei, societățile specializate care nu au luat măsurile adecvate de asigurare a deszăpezirii, fără să precizeze care sunt acestea. Totodată, conducerea Ministerului Internelor și Reformei Administrative a solicitat prefecților din județele unde s-au înregistrat căderi masive de zăpadă să coordoneze acțiunile de deszăpezire inițiate de autoritățile locale.

Conform deciziilor luate miercuri, în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prefecții vor coordona intervenția dispozitivelor pentru situații de urgență, dar și a jandarmilor și polițiștilor pentru salvarea de vieți omenești sau prevenirea unor alte situații deosebite. Totodată, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă să sprijine intervenția echipajelor medicale de urgență, precum și salvarea persoanelor blocate în diverse localități.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro