Mai multe firme care vând arme în București au fost amendate

Publicat: 17 05. 2012, 17:32
Actualizat: 05 07. 2013, 21:45

Cinci firme care comercializează arme și muniții în București au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 16.000 de lei, iar una dintre ele și-a pierdut dreptul de a funcționa pe o perioadă de trei luni, în urma unor controale efectuate de polițiști în sectorul 2 al Capitalei.

La cele nouă controale efectuate la societăți comerciale cu acest profil, polițiștii au constatat trei infracțiuni, dintre care două de evaziune fiscală și una la Legea societăților comerciale, a precizat, joi, Mădălin Bucătaru, inspector la Serviciul de investigare a fraudelor Sector 2.

Concret, polițiștii au găsit arme neletale pentru care comercianții nu au putut prezenta documente de proveniență, iar unele firme nu aveau casă de marcat.

La acțiune au participat polițiști ai Serviciul de investigare a fraudelor Sector 2, în colaborare cu Serviciul de investigații criminale și Serviciul armament, explozivi și substanțe periculoase. De asemenea, au participat inspectori ai Gărzii Financiare și ai Agenției Naționale de Administrație Fiscală.