Mai multe locuințe din județul Buzău, în pericol din cauza alunecărilor de teren

Publicat: 15 02. 2012, 11:51
Actualizat: 30 05. 2012, 00:03
Un număr de 11 locuințe din localitatea buzoiană Valea Păltinișului, comuna Gura Teghii, sunt în pericol din cauza alunecărilor de teren reactivate în această perioadă și care au afectat gospodăriile respective și în 2005-2006, o familie fiind deja evacuată.

Un număr de 11 locuințe din localitatea buzoiană Valea Păltinișului, comuna Gura Teghii, sunt în pericol din cauza alunecărilor de teren reactivate în această perioadă și care au afectat gospodăriile respective și în 2005-2006, o familie fiind deja evacuată. Potrivit primarului din Gura Teghii, Doru Ghinescu, alunecările de teren s-au reactivat în această perioadă din cauza fenomenului de dezgheț.

În cazul a zece familii, locuințele au fost afectate în sensul că pereții s-au surpat și deplasări ușoare ale elementelor de construcție. O altă familie a fost evacuată, iar acum trăiește într-o anexă a gospodăriei întrucât casa se afla exact în drumul faliei de pământ care a luat-o la vale.

Conform unui comunicat remis, miercuri, de Prefectura Buzău, comisia specială înființată urmare a acestei situații de criză a stabilit luat măsura monitorizării atente a zonei de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență Gura Teghii și identificarea eventualelor locuri pentru evacuarea celor 10 familii. De asemenea, a fost stabilit locul destinat construcției unei noi locuințe pentru familia evacuată.

Conform aceleiași informări a Prefecturii Buzău, instituția va solicita in perioada următoare fonduri de la Guvern pentru lucrări de stabilizare și consolidare a zonei afectate.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro