Mai multe mașini cu numere de înmatriculare românești au fost incendiate la periferia de est a Romei. „Cred că este un episod de rasism evident”

Publicat: 01 03. 2015, 13:48
Actualizat: 01 03. 2015, 14:20

Ioan Pop, un român cunoscut la Roma pentru activitatea din comunitate, a ajuns la locul incendiului la ora șase și a declarat pentru Hotnews.ro că suspectează un act de rasism: „Cinci mașini cu număr românesc, toate parcate pe aceeași stradă, au fost efectiv distruse de flăcări. De obicei, sâmbăta seară, în zona respectivă nu găsești un loc de parcare. În mod curios, ieri seara, strada era liberă. Acum două săptămâni, exact în același cartier, a fost incendiată o altă mașină cu număr românesc. Proprietarul mașinii nu a vrut să facă plângere la poliție, a spus că oricum nu se rezolvă nimic. Cred că este un episod de rasism evident”, a declarat Ioan Pop.

Sâmbătă, la Roma s-a desfășurat o manifestație de amploare organizată de partidul extremist Liga Nordului. Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, cunoscut pentru poziția sa anti-imigrație, a anunțat că în scurt timp, formațiunea se va alia la nivel european cu partidul lui Marine Le Pen. „Nu mai vrem contracte de muncă și salarii românești pentru camionagii noștri”, a mai declarat Salvini, referindu-se la italienii care ar primi salarii mai mici, din cauza concurenței colegilor români.