Mai multe persoane, audiate în urma perchezițiilor la Ministerul Fondurilor Europene: niciuna nu a fost acuzată

Publicat: 09 02. 2015, 19:56
Actualizat: 29 09. 2018, 15:26

Conform surselor citate, cele mai multe persoane audiate au fost de la ADR Vest.

În plus, anchetatorii au ridicat mai multe documente.

În urma analizării materialului probator, procurorii anticorupție urmează să stabilească dacă vor începe urmărirea penală pe numele vreunei persoane.

Procurorii DNA au făcut, luni, percheziții la Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU), Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (AM-POSCCE) și la ADR Vest, fiind vizate posibile fraude cu fonduri UE și fals, fapte care ar fi fost comise în perioada 2007-2013.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) arăta, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2013.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre un dosar amplu al DNA central, care vizează fraude cu fonduri europene.

În acest dosar, procurorii au făcut 23 de percheziții în municipiul București și în județele Ilfov,Timiș, Caraș-Severin și Teleorman, din care patru la sediile unor instituții publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

La Timișoara, în acest dosar au avut loc percheziții și la una dintre cele mai importante case de schimb valutar, din centrul orașului, precum și la un hotel, ambele unități fiind deținute de același om de afaceri.