Prețurile au explodat în ultima perioadă, chiar și la mâncare. Este și cazul celebrului restaurant „La Cocoșatu”, din Capitală, mai ales dacă vrei să îți comanzi preparatele acasă.
A trecut vremea când puteai cumpăra un mic cu 2 lei, acum, la acest restaurant poți cumpăra un mic cu aproape 6 lei. Lucru pe care românii oricum îl fac, deoarece n-au de ales dacă vor să simtă gustul micilor la un pahar de bere, vara.
De asemenea, nici celelalte preparate nu se lasă mai prejos, de exemplu, pentru o porție de ciolan cu varză călită trebuie să scoți din buzunar suma de 73 de lei. Iar dacă vrei să guști cârnații de casă, cu 28 de lei sigur te vei sătura.
Micul dejun în Mamaia poate varia, în ceea ce privește prețul, între 25-45 lei, în funcție de localul la care alegi să savurezi prima masă a zilei. Dacă mai vrei și o cafea, poți scoate din buzunar chiar și 50 de lei.
Pentru două feluri de mâncare și o băutură răcoritoare la prânz, poți scoate din buzunar peste 100 de lei.
Dacă mai vrei să savurezi și o gustare pe parcursul zilei, îți mai golești portofelul de cel puțin 25-40 de lei.
Cina nu este nici ea ieftină, căci prețul poate ajunge, de asemenea, tot la 100 de lei. Practic, pentru 3 mese pe zi în stațiunea Mamaia, plus gustări, scoți din buzunar între 300-350 de lei.