Maior: Toți ar vrea ca SRI să fie în subordinea tuturor

Publicat: 23 02. 2013, 10:39
Actualizat: 23 02. 2013, 10:39

Directorul SRI George Maior a declarat, vineri seară, referindu-se la existența unor discuții privind o altfel de subordonare față de Parlament, că „toți ar vrea ca SRI să fie în subordinea tuturor” și a precizat că Legislativul are multiple posibilități de control.

„Este și in subordinea Parlamentului. Toți ar vrea ca SRI să fie în subordinea tuturor. Este o arhitectură bună zic eu din punct de vedere și constitutional, și acțional, în ceea ce privește SRI. Are Parlamentul multiple posibilități de control, trimitem săptămânal rapoarte către comisie cu ce facem”, a declarat Maior, la Digi24.

Întrebat în legătură cu afirmațiile potrivit cărora unul dintre regretele sale este că informațiile pe catre le trimite SRI nu se transformă întodeauna în decizii bune, George Maior a admis că „poate câteodată și serviciul trimite informații neadecvate unui anumit moment sau poate mai slabe calitativ”.

„Ne interesează foarte mult să nu spună cineva că nu a avut informații pe o anumită problemă. Deciziile care se iau, dacă se iau într-un anumit sens sau altul, aparțin factorului politic care conduce Guvernul, țara, etc”, a precizat directorul SRI.