Majoritatea pasagerilor din autocarul implicat în accidentul din Ungaria erau muncitori români

Publicat: 15 02. 2012, 09:57
Actualizat: 09 03. 2012, 18:48
Autocarul implicat, joi, într-un accident rutier la Mako - Ungaria, soldat cu șapte morți și 16 răniți, aparține unei firme cehe care face curse regulate Ruse (Bulgaria)- Praga (Cehia), în colaborare cu firma de transport românească Atlassib, iar majoritatea pasagerilor erau muncitori români.

Autocarul implicat, joi, într-un accident rutier la Mako – Ungaria, soldat cu șapte morți și 16 răniți, aparține unei firme cehe care face curse regulate Ruse (Bulgaria)- Praga (Cehia), în colaborare cu firma de transport românească Atlassib, iar majoritatea pasagerilor erau muncitori români.

Dragoș Anastasiu, președintele Federației Transportatorilor din România, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că autocarul implicat în accident aparține firmei cehe Orlan, cu sediul la Praga, și este înmatriculat în Cehia. Potrivit acestuia, este un autocar de linie, care face curse regulate în colaborare cu Atlassib.

Contactați de agenția MEDIAFAX, reprezentanții firmei cehe de transport Orlan au declarat că autocarul plecase de la Ruse și se îndrepta spre Praga, majoritatea persoanelor aflate la bord fiind muncitori români. Conform surselor citate, cei doi șoferi ai autocarului erau bulgari. În urma accidentului, unul dintre aceștia a ajuns în stare gravă la spital, iar celălalt era audiat de polițiști, la ora transmiterii știrii.

Aceeași sursă a mai precizat că firma Atlassib a trimis la fața locului un autocar care să îi preia pe românii răniți ușor și pe cei care nu au necesitat spitalizare, aflați în prezent la Mako, pentru a-i duce la Arad. (Mediafax)