Manager SJU Ploiești: Medicul care a acuzat lipsuri la spital cere să nu mai facă gărzi; i s-a recomandat control psihiatric

Manager SJU Ploiești: Medicul care a acuzat lipsuri la spital cere să nu mai facă gărzi; i s-a recomandat control psihiatric
Publicat: 28/11/2013, 08:30
Actualizat: 02/02/2019, 18:04

Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești spune că medicul Dan Oprea, care a acuzat lipsuri la SJU, i-a trimis o adresă prin care cere să nu mai facă gărzi, șeful secției de Chirurgie recomandându-i lui Oprea un control de medicina muncii și la unul psihiatric, înainte de a se lua o decizie.

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Adrian Strâmbeanu, rezultatele unui control făcut, marți, de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova la unitatea sanitară arată că stocurile spitalului în ceea ce privește materialele sanitare sunt insuficiente.

„La materialele sanitare există lipsuri în ceea ce privesc vacutainerele, seringile, materialele de curățenie. Deci cantitățile necesare conform ordinului de ministru nu respectă orientările și ceea ce se impune prin ordinul de ministru, iar asta se datorează acestei finanțări insuficiente vizavi de serviciile medicale pe care le avem”, a afirmat, miercuri, Adrian Strâmbeanu.

De asemenea, acesta a spus că verificările DSP Prahova, care au avut în vedere condițiile igienico-sanitare din spital, au mai arătat că mobilierul este uzat, condițiile hoteliere lăsând de dorit.

„În urma controlului s-a constatat că o parte din spații necesită lucrări de igienizare, la instalațiile sanitare există robineți parțial nefuncționali cu posibiltatea de a se remedia această nefuncționare la momentul acesta. Există mobilier uzat și acesta este un mare adevăr, condiția hotelieră în spital lasă de dorit datorită lipsurilor de fonduri alocate la această condiție hotelieră. Într-adevăr, sunt paturi și noptiere care sunt vechi și care sunt uzate. Iar materialele sanitare sunt în cantități insuficiente tot din cauza, printre altele, unei finanțări insuficiente vizavi de serviciile medicale pe care le prestăm. Deci acestea au fost concluziile Direcției de Sănătate în urma controlului pe care l-a făcut”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

El a precizat că lipsa stocurilor de materiale sanitare este generată de faptul că, anual, Casa de Asigurări de Sănătate nu decontează serviciile medicale pentru aproximativ 8.000 – 9.000 de pacienți care se internează la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

„Până la ora actuală spitalul are în jur de 8.000 de pacienți care au fost internați, externați și validați din Spitalul Județean care nu vor fi plătiți de către Casa de Asigurări pentru serviciile efectuate, acești pacienți fiind peste contractul încheiat cu casa (CAS Prahova – n.r.)”, a mai spus Strâmbeanu.

Miercuri, la o zi de la verificările făcute de DSP Prahova la SJU Ploiești, echipa Ministerului Sănătății a început controlul dispus de ministrul Eugen Nicolăescu la unitatea sanitară ploieșteană. Controlul se va încheia în 29 noiembrie.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Adrian Strâmbeanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că, în prima dintre cele trei zile de control, echipa MS a verificat sălile de operație din locația Nord, cea mai mare a spitalului, în condițiile în care această unitate sanitară funcționează în mai multe sedii amplasate în diverse zone ale Ploieștiului.

Adrian Strâmbeanu a mai spus că membrii comisiei au cerut conducerii spitalului să pregătească documente care vor fi verificate în zilele următoare, precizând că au dorit, de asemenea, să discute cu medicul Dan Oprea.

„Nu știu ce l-au întrebat și nici ce le-a spus, pentru că nu am asistat la această discuție”, a menționat managerul SJU Ploiești.

Întrebat cum comentează articolele apărute pe surse în presa locală, conform cărora conducerea Spitalului de Urgență Ploiești ar încerca să acrediteze ideea că medicul Dan Oprea are probleme psihice, Adrian Strâmbeanu a spus că medicul Dan Oprea i-a trimis o adresă prin care solicită să nu mai facă gărzi ca urmare a epuizării fizice și psihice, șeful secției de Chirurgie recomandându-i lui Oprea un control de medicina muncii și unul la un medic psihiatru.

„Am primit o adresă de la domnul doctor Oprea prin care solicita să nu mai facă gărzi. Nu pot eu, ca manager, să dispun așa ceva, așa că am transmis adresa mai departe, către directorul medical și către șeful Secției de Chirurgie. Înainte de a lua o decizie privind scoaterea din gărzi, medicul șef de secție a recomandat un control de medicina muncii și unul la un medic psihiatru. Nu mi-aș permite niciodată să-l fac nebun, psihopat sau în orice alt fel pe domnul doctor Oprea. Este un medic pe care îl respect, profesează de peste 20 de ani în acest spital, operează peste 600 de pacienți pe an și nu am avut reclamații în ceea ce privește activitatea domniei sale”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Miercuri seară, medicul Dan Oprea este de gardă în SJU Ploiești.

În ceea ce privește rezultatele controlului dispus de Ministerul Sănătății, Adrian Strâmbeanu a spus că acestea vor fi făcute publice, conform unui ordin de ministru, în zece zile de la finalizarea raportului de control de către MS.

O comisie de control a Ministerului Sănătății a ajuns, miercuri, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Ploiești, pentru a face verificări după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autorităților, lipsa dotărilor și mai ales a medicamentelor.

Comisia care face verificări în Spitalul Județean de Urgență din Ploiești este formată din trei reprezentanți a Ministerului Sănătății, doi reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Prahova și un reprezentant al Consiliului Județean, instituție care are în administrare unitatea medicală.

Contactat telefonic miercuri dimineață, medicul Dan Oprea a refuzat să facă orice comentarii legate de faptul că Ministerul Sănătății a trimis comisie de control la spital ca urmare a afirmațiilor pe care el le-ar fi făcut în scrisoarea adresată unui ziar local. Chirurgul Dan Oprea a spus doar că este la spital și că are pacienți.

Ministerul Sănătății a anunțat, marți, că a dispus începerea unei anchete la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești după ce presa locală din Prahova a publicat un articol în care citează un medic chirurg de la acest spital care ar face afirmații în legătură cu lipsurile cu care se confruntă unitatea medicală și cu dezinteresul autorităților.

Săptămâna trecută, un ziar local din județul Prahova a publicat un articol în care apar lungi pasaje dintr-o scrisoare atribuită chirurgului Dan Oprea, medic la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, scrisoare care ar fi fost trimisă redacției respectivului ziar local și în care medicul ar face afirmații extrem de grave.

Tot marți, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Adrian Strâmbeanu, a catalogat drept „o afirmație izolată” scrisoarea chirurgului Dan Oprea.

Strâmbeanu mai spunea că marți la Spitalul Județean de Urgență au venit echipe de control de la Consiliul Județean Prahova, care are în administrare acest spital, și de la Direcția de Sănătate Publică Prahova și că, în paralel, a fost declanșată o anchetă internă în cadrul căreia medicii specialiști, șefii de secții de pe disciplinele chirurgicale și colegii chirurgului Dan Oprea trebuie „să confirme sau să infirme ceea ce a spus domnul doctor”.

Spitalul Județean Ploiești este cel mai mare spital din județ, prin care trec anual peste 50.000 de pacienți. De-a lungul timpului, pacienții și aparținători ai acestora au reclamat faptul că bolnavii internați în acest spital sunt nevoiți să aducă de acasă medicamente, dar și aparatură necesară desfășurării actului medical, cum ar fi perfuzoare sau branule, dar de fiecare dată conducerea spitalului a negat că acest lucru s-ar întâmpla, motivând că nu există plângeri oficiale în acest sens.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer....
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Vedeta, suspectată că a apelat la medicamente pentru a slăbi RAPID. Face furori cu noua...
Staţiunile în care Marea Neagră s-a făcut verde. Turiştii evită să facă baie, dar experţii...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
A murit marele actor al României. Drum lin, maestre! Va fi apreciat etern
Românii care nu depun declarația riscă enorm. Se dau amenzi uriașe
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Oamenii de știință au descoperit originile fierului metalic de pe Lună
×