Profesorul Alexandru Ulici, managerul spitalului „Grigore Alexandrescu”, cel mai mare spital de copii din ţară, a afirmat, în cadrul unei emisiuni, că unitatea medicală pe care o conduce se confruntă cu o situație strigătoare la cer, cadrele medicale fiind nevoite să se lupte cu șobolanii, care încearcă să intre peste bolnavi.
Într-o intervenție la Antena3, medicul a lansat un apel pentru rezolvarea acestei situații.
„Singurul demers legal pe care am putut să îl facem este să plângem că nu avem pază pentru copiii pentru bolnavi.
Riscurile sunt foarte mari pentru că structura spitalului „Grigore Alexandrescu” este extrem de vulnerabilă. Este un spital care se întinde pe două hectare și jumătate, cu 9 clădiri, cu locuri dispersate unde sunt pacienții cu o clădire nucleu care este cea mai veche și care deține reanimarea și UPU și unde în permanență este un du-te-vino. Camera de gardă fără pază este imposibil
Este inuman să îți imaginezi că oamenii de la pază pot lucra opt ore zilnic. Ei trebuie să muncească 12 cu 24 pentru că altfel ar da toți banii pe navetă, majoritatea nu stau în Capitală.
Avem în curtea spitalului o clădire cu patru etaje care este dezafectă și care dacă nu e are pază va fi vandalizată cât de curând. Trebuie pază permanentă.
Spitalul Grigore Alexandrescu este un spital care trebuie să reziste indiferent că e cataclism sau este război pentru că este o unitate independentă energetic, dar care are nevoie de susținere financiară”, a spus profesorul Alexandru Ulici.
„Suntem singurul spital din lume în care blocul operator este la parter. Este o luptă pe viaţă şi pe moarte între noi şi şobolani, să nu intre în clădire. Suntem lângă metrou, avem o clădire dezafectată, facem deratizare cât de des putem, Dacă blocul operator este la parter este foarte riscant”, a mai spus profesorul Alexandru Ulici