Managerul Spitalului Județean Sfântu Gheorghe și fostul șef al Ambulanței Argeș, în incompatibilitate

Publicat: 30 10. 2013, 12:45
Actualizat: 07 02. 2019, 17:17

Agenția Națională de Integritate a constatat că managerul Spitalului Județean de Urgență Sfântu Gheorghe, Andras-Nagy Robert, și fostul șef al Serviciului Județean de Ambulanță Argeș Dan Gabriel Popa au fost în incompatibilitate, întrucât au ocupat simultan și alte funcții.

Andras-Nagy Robert s-a aflat în incompatibilitate în perioada 3 octombrie 2010 – 7 martie 2011, întrucât a deținut, simultan, funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe și funcția contractuală salarizată de consilier juridic în cadrul E.G.G. Tamas Laszlo, arată miercuri Agenția Națională de Integritate (ANI), într-un comunicat de presă.

Potrivit ANI, Andras-Nagy Robert a încălcat dispozițiile articolului 180, alineatul 1, litera a) din Legea 95/2006, potrivit cărora „funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu (…) exercitarea oricăror alte funcții salarizate (…)”.

În cazul lui Popa Dan Gabriel, ANI a constatat că a fost în incompatibilitate în perioada 12 noiembrie 2010 – 11 ianuarie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de manager general al Serviciului Județean de Ambulanță Argeș și pe cea de medic titular în cadrul Cabinetului Medical Individual dr. Popa Dan-Gabriel, județul Argeș.

Dan Gabriel Popa ar fi încălcat astfel dispozițiile articolului 111, alineatul 15, litera a) din Legea 95/2006, potrivit cărora „funcția de manager este incompatibilă cu (…) deținerea de orice alte funcții salarizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical desfășurate în aceeași unitate sanitară”

Andras-Nagy Robert și Dan Gabriel Popa au fost informați despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază. Aceștia au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, a precizat ANI.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective. Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.