Manifestație violentă la Berna, împotriva Forumului Economic Mondial

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 17 02. 2012, 16:52
Poliția elvețiană a intervenit, sâmbătă, la Berna, împotriva manifestanților de extremă-stânga care participau la o demonstrație neautorizată împotriva Forumului Economic Mondial, ale cărui lucrări se deschid săptămâna viitoare la Davos, relatează AFP.

Poliția nu a reușit să-i împiedice pe cei aproximativ 200 de demonstranți să se adune, la începutul după-amiezii, într-o piață din zona veche a orașului, deși mitingul Alianței "Toți împotriva dreptei" nu fusese autorizat. Grupul, care denunță "Forumul Economic Mondial, sistemul capitalist și represiunea", a primit inițial autorizație pentru manifestație, însă aceasta a fost retrasă ulterior de Primăria din Berna.

Forumul Economic Mondial începe miercuri la Davos, unde ecologiștii locali au primit autorizație pentru organizarea unei manifestații sâmbătă. Lucrările vor fi deschise de secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, în prezența a 2.500 de participanți, printre care se numără 27 de șefi de stat și de guvern și mai mult de 100 de miniștri.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro