Maratonul București a fost anulat, în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19. Competiția trebuia să se desfășoare în acest weekend

Maratonul București a fost anulat, în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19. Competiția trebuia să se desfășoare în acest weekend
Maratonul București a fost anulat, în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 (FOTO - Arhivă: Mediafax Foto)
Publicat: 10/10/2020, 11:48
Actualizat: 10/10/2020, 12:03

A 13-a ediție a Maratonului București, care urma să se desfășoare în weekend pe străzile din centrul Capitalei, se anulează în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 în Capitală, anunță organizatorii evenimentului.

La maraton își anunțaseră prezența 250 de alergători, care doreau să obțină un loc într-un clasament acreditat internațional care îi putea califica pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„În contextul în care numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 a atins 2,28 la mia de locuitori în București, Ministerul Tineretului și Sportului a decis de comun acord cu Asociația Clubul Sportiv Bucharest Running Club, organizatorul Maratonului București, să anuleze evenimentul care urma să se desfășoare în data de 11.10.2020”, se arată în informarea organizatorilor, care spun că vor reveni cu o nouă comunicare, potrivit Digi 24.

Maratonul ar fi urmat să se desfăşoare, în acest weekend, pe traseul Piaţa Constituţiei (start), Bulevardul Libertăţii până la intersecţia cu Bulevardul 13 Septembrie, întoarcere Bulevardul Libertăţii, dreapta bretea SRI – Piaţa Constituţiei, dreapta Bulevardul Unirii, Rond Alba Iulia, dreapta Bulevardul Unirii, dreapta Bulevardul Brătianu, stânga Strada Halelor, continuare Splaiul Independenţei, stânga Pod Haşdeu (fără a afecta traficul auto ce tranzitează Podul Haşdeu), stânga Splaiul Independenţei, Piaţa Unirii, dreapta Bulevardul Unirii, dreapta Ministerul de Finanţe, stânga Bulevardul Libertăţii, Piaţa Constituţiei (finish).

Un nou record absolut. România raportează peste 3.000 de noi cazuri Covid-19. Record și la ATI

România raportează 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) din 29.282 de teste efectuate. La ATI s-au inregistrat 613 persoane internate, un nou record, ultimul fiind raportat pe 7 octombrie, cu 612 pacienti. 52 de decese au fost inregistrate in ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 9 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 148.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

114.792 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Ieri, au fost depistate în România 3.130 de noi cazuri de COVID-19.

EXCLUSIV. Vaccinul românesc anti-COVID-19 a intrat în faza a doua de studiu! Cercetătorii de la Institutul Cantacuzino ar putea găsi antidotul împotriva pandemiei: ”În curând…”

Echipa Institutului de Cercetare Devoltare Medico-Militară Cantacuzino, care lucrează de mai bine de șase luni la un proiect legat de posibila producere a unui vaccin sau a unui ser terapeutic anti-COVID, a ajuns în faza a doua de studiu, rezultatul fiind cât se poate de promițător.

Contactat telefonic, directorul știntific al institutului, dr. Adrian Onu, a declarat pentru GÂNDUL.RO că „totul a constat în expresia unor fragmente de proteină S a virusului corona care se află ori în zona de legare de receptori ori din zone apropiate. Noi am încercat să folosim două zone bine localizate. S-a reușit producerea celor două fragmente de proteină S, purificate, concentrate, legate cu adjuvant și, în final, rezultatul este că acestea reușesc să producă anticorpi de bună calitate. Până acum, s-au făcut deja câteva experimente pentru producerea de ser terapeutic pe animal și rezultatele sunt încurajatoare”.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi,...
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Câştigurile fabuloase cu care sunt ademeniţi românii cu ajutorul AI. Ce profit i s-a oferit...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
ABANDONATE într-o mină! Peste 50 de mașini clasice VOLKSWAGEN au fost date uitării - VIDEO
Scandalul după golul Turciei la Euro ia amploare. Ambasadorul turc a fost convocat de germani....
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua...
Transportatorii au luat foc. Traficul cu probleme îi scoate din minți
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre...
Victor Vrînceanu, dezvăluiri cutremurătoare la adresa Andreei Antonescu: ”Mă trezesc că o persoană străină stă...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Istoria modei, modificată pentru totdeauna de invenția acelor din os de acum 40.000 de ani
×