Marcel Ciolacu: Medicul erou de la Piatra Neamț trebuie să aibă parte de cel mai bun și rapid tratament
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a scris pe Facebook un mesaj legat de incendiul care a cuprins secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Piatra Neamț.
Acesta le-a transmis condoleanțe familiilor victimelor incendiului și a adăugat că medicul care s-a luptat pentru salvarea pacienților și care a suferit arsuri foarte grave are nevoie „de cel mai bun și mai rapid tratament”.
„Sincere condoleanțe în acest moment de mare încercare pentru familiile îndoliate de tragedia de la Piatra Neamț. Le doresc sănătate, putere și recuperare grabnică tuturor supraviețuitorilor.
Medicul erou care s-a luptat pentru a salva pacienții trebuie să aibă parte de cel mai bun și mai rapid tratament.
Dumnezeu să îi aibă în pază!”, a scris președintele Camerei Deputaților pe Facebook.
Medicul este în stare critică
Medicul care era de gardă sâmbătă seara când a izbucnit incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț a fost grav rănit în timp ce încerca să salveze pacienții internați în secția ATI COVID, unde au izbucnit flăcările.
Medicul este acum în stare critică, cu arsuri de gradul I și II pe 80 la sută din suprafața corpului. Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, acesta ar urma să fie transferat în Belgia.
Zece oameni au murit sâmbătă seară în urma unui incendiu devastator în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Pacienții decedați erau bolnavi de COVID, internați la terapie intensivă.
Incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț ar fi pornit de la un scurcircuit în rețeaua de alimentare electrică a fabricii de oxigen, potrivit autorităților citate de ziaruldeiasi.ro.
Directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Marius Filip, a declarat sâmbătă, că Spitalul Județean Piatra Neamț prezenta nereguli majore în ceea ce privește siguranța personalului și a pacienților.
În cadrul unei intervenții telefonice la Digi24, Filip a explicat că unii indicatori nu sunt respectați de instituție: nu există responsabili pentru prevenirea icendiilor nominalizați pentru fiecare secție, nu există responsabili care să intervină în caz de incendiu, nu există programe de instruire.