După ce a scăpat de condamnarea cu închisoarea pentru omor în procesul accidentului pe care l-a provocat în Capitală, Mario Iorgulescu vrea să evite condamnarea de trei de închisoarea pentru sechestrare și agresiune.
Fiul șefului Ligii Profesionist de Fotbal, Mario Iorgulescu, a fost citat de judecători în instanță, după ce avocații au contestat o altă condamnare pentru sechestrarea unui tânăr. Mario Iorgulescu a obținut o victorie imensă în instanță, după ce Curtea Supremă a decis rejudecarea cazului, în speța accidentului din Capitală, în urma căruia Iorgulescu a ucis un om după ce s-a urcat beat și drogat la volan. Judecătorii au motivat că această faptă nu este îndreptată împotriva victimei, deoarece șoferul a acționat asupra mașinii.
Mario Iorgulescu încearcă să scape și de condamnarea de trei ani de închisoare primită după ce a răpit, a sechestrat și a bătut un bărbat de la care el și alți prieteni împrumutaseră sume de bani. Avocații lui Iorgulescu au formulat o cale extraordinară de atac a deciziei de condamnare.
Dacă revizuirea procesului va fi admisă, atunci Iorgulescu va scăpa și de această condamnare, iar procesul se va rejudeca. În acest caz, el va scăpa de mandatul european de arestare emis pe numele său, scrie Libertatea.
Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Mario Iorgulescu, a scăpat de pedeapsa de 13 și 8 luni de închisoare pentru accidentul mortal pe care l-a provocat în 2019.
În urma acestei decizii luate în iunie, dosarul a fost trimis spre rejudecare și fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a fost eliberat de acuzațiile de omor, acesta va fi însă judecat pentru ucidere din culpă. Mario Iorgulescu a evitat audierile și procesul în România și a fost transferat în Italia imediat după accident. Avocații lui Mario Iorgulescu au susținut în esență că „un accident auto nu constituie infracțiunea de omor”.
Avocații tânărului au arătat instanței că fapta tânărului care a condus sub influența alcoolului și a cocainei, ceea ce a dus la un accident auto mortal, este considerată ucidere din culpă. Pedeapsa aplicată este cea mai importantă distincție care diferențiază „omorul” de „uciderea din culpă”. În cazul uciderii din culpă, pedeapsa este de la 2 la 7 ani, deoarece șoferul era sub influența alcoolului și a cocainei.
„Un conducător auto care apasă accelerația pe un drum public, chiar acceptând varianta de previziune a unui rezultat socialmente periculos și care se bazează pe un minim de elemente pentru evitarea unui potențial pericol, nu acționează acceptând potențiala urmare socialmente periculoasă, ci socotește fără temei că aceasta nu se va produce”, argumentează aceștia.
„Într-un mod simplu, modul în care un șofer se comportă cu privire la probabilitatea ca un accident mortal să aibă loc face diferența dintre omor și ucidere din culpă. Dacă el a recunoscut că conduirea sa poate duce la un accident mortal și a lăsat hazardul să decidă soarta lui și a celorlalți participanți la trafic, vorbim despre omor, mai exact omor cu intenție indirectă”.
FOTO: social-media
Citește și: