Prima pagină » Știri » Mărturia unui medic gălățean, care s-a vindecat de Covid-19: Ar trebui pus mai mult accent pe educație. E dovadă de inconștiență, unii consideră că nu se pot îmbolnăvi

Mărturia unui medic gălățean, care s-a vindecat de Covid-19: Ar trebui pus mai mult accent pe educație. E dovadă de inconștiență, unii consideră că nu se pot îmbolnăvi

Rodian Furcilă este unul dintre medicii Spitalului Județean din Galați care s-au vindecat de coronavirus și care au revenit la muncă. Medicul mărturisește că situația lui nu a fost deloc ușoară, pntru că nu este plăcut să observi cum febra nu cedează sub tratament și consideră că ar trebui pus mai mult accent pe educație, în ceea ce privește atitudinea pe care o au oamenii în fața bolii Covid-19. 

Printre cei 181 de angajați ai Spitalului Județean din Galați care s-au infectat cu noul coronavirus, s-a numărat și medicul rezident UPU, Rodian Furcilă, care a revenit în lupta împotriva coronavirusului, imediat dipă ce s-a recuperat.

Medicul rezident trage un semnal de alarmă asupra negaționiștilor care au impresia că ei nu se pot infecta cu noul tip de coronavirus.

Stările prin care a trecut medicul rezident: Observi că febra nu cedează sub tratament

„Am făcut boala. Nu a fost bine. Începutul a fost cu febră, frison, dar situația evoluează rapid către dispnee, observi că febra nu cedează sub tratament și nu e plăcut să ai febră 10 zile și tuse, care ținea 15-20 de minute încontinuu. M-am întors la serviciu, pentru că asta mi-e datoria, vreau să salvez oameni, să previn. Ăsta ne este job-ul. Nu putem da înapoi, chiar dacă am trecut printr-o perioadă nu tocmai plăcută”, a declarat medicul la Digi24.

Medicul rezident la UPU povestește care sunt reacțiile unora dintre pacienții testați pozitiv cu coronavirus. Pentru că unora nu le vine să creadă că le se întâmpă chiar lor să fie infectați, cer să se repete testul, chiar dacă trebuie să-l plătească.

„Ar trebui pus mai mult accent pe educație. E dovadă de inconștiență, unii consideră că nu se pot îmbolnăvi, că lor nu li se poate întâmpla, alții consideră că se exagerează, dar când ajung la noi și le spunem că ești infectat cu acest virus, abia atunci conștientizează, iar unii dintre ei vor să refacă testele, chiar dacă refacerea lor costă”, a conchis medicul.

Autor

Citește și