Consiliul de administrație al Spitalului „Sfântul Ioan” a decis urgentarea dosarului de pensionare a doctorului Mircea Conea începând cu 1 septembrie și schimbarea medicului coordonator de la conducerea Maternității Bucur, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX managerul spitalului, Alexandru Ciocâlteu.
„Astăzi s-a hotărât urgentarea dosarului de pensionare începând cu 1 septembrie a doctorului Conea, în plus, pe durata cercetării penale, el a fost suspendat din funcția de medic primar obstetrică – ginecologie a maternității”, a spus managerul Spitalului „Sfântul Ioan”, Alexandru Ciocâlteu.
El a adăugat că tot în ședința de luni a fost decisă schimbarea medicului coordonator și a asistentului medical coordonator de la Maternitatea Bucur.
„Medicul coordonator al Maternității Bucur va fi conferențiar doctor Liana Pleș, iar ea va hotărî schimbările ulterioare, respectiv asistentul medical coordonator. Am luat aceste decizii în urma incidentului în care a fost implicat medicul Conea, dar și ca urmare a reacțiilor personalului medical care au pus afișe pe pereți potrivit cărora oamenii care nu respectă personalul medical, nu au ce căuta în spital, făcând abstracție de gestul deloc profesional al colegului lor doctorul Conea”, a precizat profesorul Alexandru Ciocâlteu.
Medicul Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, prins în flagrant luând mită 700 de lei de la soțul unei femei căreia urma să-i facă o cezariană, este cercetat în libertate, după ce, vineri, Tribunalul București a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Mircea Conea a fost prins în flagrant, joi seară, în timp ce primea 700 de lei de la soțul unei femei pe care medicul urma să o opereze de cezariană, anterior acesta refuzând 300 de lei, pe motiv că suma este insuficientă, potrivit Parchetului Capitalei.
Procurorii Parchetului Tribunalului București au dispus, joi, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Mircea Conea, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul Sfântul Ioan – Secția Maternitatea Bucur.
Soțul femeii a sesizat anchetatorii prin intermediul liniei gratuite Telverde anticorupție 0800.806.806, reclamând că medicul Mircea Conea a condiționat efectuarea operației de cezariană de primirea unei sume de bani, s-a arătat într-un comunicat de vineri al Parchetului Capitalei.
Anterior sesizării, soțul femeii îi dăduse medicului Mircea Conea suma de 300 de lei, pe care acesta i-a restituit-o „pe motiv că este insuficientă, condiționând actul medical de primirea sumei de 700 de lei”, a precizat Parchetul Capitalei.
Femeia care urma să fie operată de Conea a născut vineri, cu medicul ei curant, au declarat, pentru MEDIAFAX, apropiați ai acesteia. Mama și nou-născutul sunt în stare bună, potrivit acelorași surse.
Managerul Spitalului „Sfântul Ioan”, de care aparține Maternitatea Bucur, declara, vineri, pentru MEDIAFAX că medicul Mircea Conea lucrează de 30 de ani în spital, are actele depuse pentru pensionare și are o suferință hepatică foarte gravă.
Profesorul Ciocâlteu preciza că nu i s-au mai adus la cunoștință până acum alte situații de acest fel.
Colegiul Medicilor București s-a autosesizat în cazul medicului Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, în prima ședință urmând să fie analizată oportunitatea transmiterii cauzei pentru analiză la Comisia de jurisdicție, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX președintele organizației, Ioan Lascăr.
„În condițiile în care cazul a devenit public, Colegiul Medicilor București se autosesizează, în sensul că va lua în discuție cazul acestui medic în prima ședință din septembrie a Biroului CMB. Biroul va analiza oportunitatea trimiterii acestui caz spre analiză Comisiei de jurisdicție a Colegiului Medicilor București”, a spus doctorul Ioan Lascăr.