Mazăre la ieșirea de la DNA: Mi s-a comunicat că sunt urmărit penal în trei noi dosare

Publicat: 05 02. 2014, 12:44
Actualizat: 11 06. 2018, 13:45

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a anunțat, miercuri, la ieșirea de la DNA Constanța, unde a stat aproximativ 15 minute, că i s-a adus la cunoștință că este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu în trei noi dosare legate de retrocedări de terenuri.

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost citat să se prezinte, miercuri, la DNA Constanța, pentru a da declarații într-un dosar în care se fac cercetări prvind presupuse fapte de corupție, transmite corespondentul MEDIAFAX

Secretariatul Primăriei Constanța a anunțat că Radu Mazăre va merge la DNA miercuri la ora 12.00, instituția nefăcând alte precizări.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, șeful DNA Constanța, Șerban Constantinescu, a confirmat că primarul Radu Mazăre a fost chemat la audieri. El nu a vrut să precizeze despre ce dosar este vorba, spunând însă că nu este un dosar nou.

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, foști și actuali funcționari din Primăria Constanța și Oficiul de Cadastru, mandatari și notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanța, potrivit DNA.

Cele 37 de persoane sunt acuzate că au încălcat Legea 10/2001 privind persoanele îndreptățite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură, competența de soluționare a cererilor de restituire, întinderea suprafeței revendicate.

„Avantajele patrimoniale dobândite ilegal se regăsesc în proprietatea inculpaților sau a firmelor controlate de aceștia, după cum urmează: Mazăre Radu Ștefan (prin firmele Nisipuri SA), mama și fratele acestuia (prin firma APV Media Turism), Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Emil Dragoș, Borcea Cristian, Ionescu Valentin George (prin firma Habitat și Ambient SA), Camboianu Mihai, Popa Basarab (prin firmele Pomacost SA și Aqualand SA), Sandu Bogdan Gabriel (prin firma Holland Develompment Group SA), Ceacîreanu Mihai Sergiu (ca persoană fizică și prin firma sa New Home Construct SA), Șerban Alexandru Octavian, Barbu Paraschiva, Pușcași Marius și Pușcași Carmen”, preciza DNA.

Acest dosar se judecă la Curtea de Apel București.

În mai 2013, primarul Constantei, Radu Mazare, a intrat din nou în vizorul procurorilor DNA referitor la banii cheltuiți pentru realizarea videoclipului de promovare a stațiunii Mamaia.