Mazăre: Medicii români m-au burdușit cu antibiotice, în Germania mi s-a spus că nu am nimic

Publicat: 03 02. 2014, 17:52
Actualizat: 29 07. 2014, 19:11

Primarul Constanței, Radu Mazăre, afirmă că medicii români l-au „burdușit” cu antibiotice o lună și jumătate, suspectându-l de o infecție la prostată, și i-au interzis să mai facă sport, apoi a mers la consultații în Germania, unde doctorii i-au spus că nu are nimic.

„Medicii români mi-au spus că am nu știu ce infecție prostatică și m-au burdușit cu antibiotice o lună și jumătate. Ultimul mi-a zis «îți dau niște antibiotice, dar nu poți să mai faci sport că îți rupi încheieturile». M-am urcat în avion, m-am dus în Germania. Știți ce mi-a zis neamțul? «Bea apă și du-te acasă». «Dar, doctore, în România, medicamente…». «Bea apă și du-te acasă că nu ai nimic», a afirmat Radu Mazăre, luni, la finalul ședinței Consiliului Local.

Întrebat dacă și în cazul președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, este o situație similară, Radu Mazăre a spus că acesta are probleme de sănătate serioase.

„La Nicu situația e serioasă, e într-un tratament, nu mă puneți să vorbesc despre o chestiune personală a omului, e o chestiune gravă. Știți că s-a întors din America, a intrat într-un tratament, a fost în mai multe centre medicale acolo în America, nu mă puneți să vorbesc despre o problemă de sănătate a omului, e o chestiune intimă, despre care el spune cât vrea și cât consideră de cuviință. Dar v-am spus că are o chestiune gravă, să dea Dumnezeu să reușească să o depășească”, a adăugat Radu Mazăre.

Președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, cercetat de DNA pentru șase infracțiuni de abuz în serviciu, s-a aflat în ultima săptămână în Statele Unite ale Americii pentru investigații medicale, el spunând că are o afecțiune gravă pentru care s-a tratat la mai multe clinici din străinătate. Nicușor Constantinescu s-a întors vineri din SUA, în condițiile în care sâmbătă a intrat în vigoare interdicția de a părăsi țara, impusă de procurorii DNA.

Cosmin Văideanu, corespondenti@mediafax.ro