Medic condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

Publicat: 31 05. 2013, 12:13
Actualizat: 01 02. 2019, 01:18

Un medic de origine arabă de la Spitalul Orășenesc Segarcea, trimis în judecată pentru luare de mită, după ce a primit bani de la paciente, pentru a le face întreruperi de sarcină, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de Tribunalul Dolj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit portalului Tribunalului Dolj, medicul ginecolog Barham Khalil de la spitalul din Segarcea a fost condamnat, joi, la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită.

Decizia instanței doljene nu este difinitivă și poate fi atacată cu apel.

Medicul a fost prins în flagrant, în martie 2012, în timp ce primea bani de la o pacientă pentru a-i face o operație de cezariană. Inițial, medicul a fost reținut, însă ulterior a fost eliberat, întorcându-se la spital.

Khalil Barham a recunoscut atunci că un bărbat i-a oferit o sumă pentru a-i face avort unei femei, însă a susținut că nu a pus mâna pe banii respectivi.

„I-am spus să pună banii în dulap. Mi-am dat seama că este ceva în neregulă. Mi-a zis că amanta lui este însărcinată și că nu vrea să se afle. A insistat să îmi dea un plic cu euro, dar l-am refuzat”, a spus Khalil Barham.

Medicul a fost trimis în judecată în mai 2012, pentru luare de mită.

Procurorii Parchetului Tribunalului Dolj și ofițerii anticorupție au stabilit că, în ianuarie și februarie 2010, precum și în 1, 3 și 6 ianuarie 2012, medicul le-a cerut mai multor femei sume cuprinse între 100 de euro și 1.000 de lei, pentru operații de cezariană sau întreruperi de sarcină.