Aproape de sezonul rece, românii vor să se vaccineze într-un număr mai mare decât în alți ani, din cauza situației create de pandemia de coronavirus. Totuși, medicii de familie spun că vaccinul „nu imunizează pentru orice și oricum.”
Medic: „Vaccinul face bine, dar nu este un factor absolut de rezvolvare a imunităţii organismului”
Potrivit medicului de familie Marian Boeangiu, oamenii nu ar trebui să creadă că vaccinul antigripal este un factor absolut de rezolvare a imunității organismului.
”Sunt oamenii foarte interesaţi în condiţiile de pandemie cu coronavirus. Oamenii sunt foarte îngrijoraţi şi consideră că acest vaccin face minuni şi nu este adevărat. Trebuie să ştie că un vaccin nu imunizează pentru orice şi oricum. Ca atare, alte măsuri de precauţie sunt necesare. Vaccinul face bine, dar nu este un factor absolut de rezvolvare a imunităţii organismului”, declară Marian Boeangiu, medic de familie, la Antena 3.
Nelu Tătaru, despre dozele de vaccin antigripal contractate: Vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ, pentru că se află în categoria de risc
Ministrul Nelu Tătaru a anunțat în luna septembriecă profesorii, învățătorii și educatorii se pot vaccina antigripal gratuit anul acesta, fiind incluși în categoria de risc. Tătaru a precizat că au fost contractate 3 milioane de doze de vaccin antigripal până în septembrie, cantitate care poate crește la 4 milioane.
O primă tranșă de vaccin antigripal a fost distribuită deja către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, a precizat ministrul Sănătății în luna septembrie.
„A venit prima tranşă de 330.000 de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400.000 în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze”, spunea ministrul Nelu Tătaru în urmă cu o lună.