Medic de la Floreasca, despre coronavirus la tineri: „Au predispoziţie genetică spre a face forme mai grave”
Vârsta pacienţilor cu forme grave de Covid a scăzut în ultimele luni și tot mai multe persoane de 35-40 de ani ajung la spital cu forme grave ale bolii.
Medicul Radu Ţincu de la Spitalul Floreasca avertizează că formele severe la tineri sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii.
Medicul Radu Ţincu de la Spitalul Floreasca afirmă că perioada concediilor, reluarea serviciului, dar şi începutul anului şcolar sunt factori care au favorizat infectarea celor tineri, activi. O parte din ei au chiar o predispoziţie genetică spre a face forme mai grave.
„Toate organele vor fi afectate”
„Din păcate, la tineri, formele severe sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii. Se pare că această furtună de citokine proinflamatorii este condiţionată de genetica ficăruia dintre noi, astfel încât nu se poate previziona care persoane vor dezvolta o formă fulminantă de COVID 19 şi care nu”, a precizat dr. Radu Ţincu, medic specialist ATI -Toxicologie de la Spitalul Floreasca, conform Mediafax.
„Toate organele vor fi afectate de prezenţa acestor molecule inflamatorii, şi, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare, urmează descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcţiile lui vor fi afectate”, a mai spus medicul specialist ATI de la Spitalul Floreasca.
Sindromul post-covid lovește în tineri: Am fost diagnosticat cu boala în martie, după 6 luni tot nu sunt bine, abia pot urca scările
Un tânăr în vârstă de 27 de ani a fost diagnosticat cu noul COVID-19 în luna martie, însă și la 6 luni de la infectare suferă din cauza bolii care și-a lăsat urme adânci în organismul lui și stilul de viață.
La 182 de zile de la infectare, Charlie Russell și-a schimbat radical viața din cauza stării de sănătate pe care o are în urma contractării SARS-CoV-2.
„Dacă aș fi știut că voi fi atât de bolnav, aș fi luat lucrurile mai în serios în martie”. Dar tot ce auzeam atunci era că dacă ești o persoană tânără și ești infectată, cel mai probabil nu vei avea deloc simptome. Sau că vei fi bolnav timp de 2 săptămâni și atât”, a povestit tânărul pentru The Guardian.