Prima pagină » Știri » Medic pediatru, recomandare pentru profesori: Cum ar putea să predea fără mască și să-i protejeze în același timp pe elevi? „Soluția ar fi un dispozitiv care să le permită copiilor să-mi vadă fața și buzele”

Medic pediatru, recomandare pentru profesori: Cum ar putea să predea fără mască și să-i protejeze în același timp pe elevi? „Soluția ar fi un dispozitiv care să le permită copiilor să-mi vadă fața și buzele”

Medicul pediatru Mihai Craiu le recomandă profesorilor ca începând cu 14 septembrie să utilizeze un scut de plastic facial în locul măștilor de protecție, în timpul orelor de curs. Astfel, scutul va opri particulele de salivă care ar pute împrăștia virusul, iar elevii vor putea să-i vadă fața profesorului care le predă.  

Medicul este conștient că utilizarea măștii de protecție în timpul orelor poate reprezenta un obstacol în predare, mai ales în cadrul claselor unde copiii au vârste mici.

Medic pediatru: Cum va fi la școală cu mască?

„Imaginați-vă că aș fi profesor într-o clasă de elevi cu vârstă mică sau în care există și copii care au dificultăți de auz sau de atenție. Cum va fi la școală cu mască?”, întreabă medicul, într-o postare pe pagina de Facebook.

Medicul pediatru a recomandat folosirea unui scut de plastic, care este promovat și de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA.

https://www.facebook.com/drCraiuMihai/videos/1162500534130088/

 

Medic pediatru: Există alternative pentru masca de protecție

Utilizând scutul facial de plastic, care trebuie să îndeplinească două caracteristici, profesorii pot interacționa mai bine cu elevii, spune pediatrul.

„Center for Disease Control recomandă folosirea unor alternative. Deși este precizat clar că nu pot fi folosite în delimitarea unor infecții scuturile faciale, protecțiile de plastic, o soluție ar putea fi aceasta (scutul facial din plastic – n.r.), adică un dispozitiv care să le permită copiilor să-mi vadă fața și buzele, care să aibă două caracteristici – să coboare sub nivelul bărbiei și să meargă până în dreptul urechilor, limitând în acest fel împrăștierea particulelor de salivă care ar putea să conțină virusul”, arată medicul Mihai Craiu.

Medicul pediatru Mihai Craiu propune o alternativă a măștii de protecție pentru profesori

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că problma nu se mai pune dacă va începe școala, ci cum va începe școala astfel încât elevii să fie în siguranță. Dr. Craiu a precizat că sunt modele aplicate în alte țări, care pot fi luate de reper.

„Părintii trebuie asigurați că copiii nu sunt expuși unor infecții. Eu, ca părinte, nu m-aș grăbi să-mi sperii copilul. I-aș vorbi copilului mic care nu înțelege mai mult despre microbul care face buba, că trebuie să facă la școală ce face și acasă, că trebuie să se spele pe mâini, să nu ducă mâna la ochi și la gură.

Să ne uităm la țările în care a început deja școala, nu trebuie să descoperim noi roata. Există soluții pentru un plan de deschidere în siguranță a școlilor”, a spus medicul”, a declarat medicul pediatru

Autor