Medic prins când lua 200 de euro de la un pacient pentru o operație. Suma era un avans și costul total de 1.500 de euro

Publicat: 08 05. 2013, 10:15
Actualizat: 27 09. 2014, 21:51

Un medic ortoped de la Spitalul Județean Reșița a fost prins, miercuri, de procurorii Direcției Generale Anticorupție și ai Parchetului Tribunalului Caraș-Severin în timp ce primea 200 de euro de la un pacient care urma să fie operat și căruia îi ceruse 1.500 de euro pentru intervenția chirurgicală.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Caraș-Severin, Valentin Cârstea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că în cursul dimineții un medic ortoped din Reșița, angajat al Spitalului Județean, a fost dus la audieri la Parchet după ce ar fi primit 200 de euro de la un pacient care urma să fie operat.

„Procurori ai Direcției Generale Anticorupție și ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au adus la audieri un medic ortoped din Reșița care este cercetat pentru solicitare și primire a unei sume de bani de la un pacient, pentru o operație”, a precizat Cârstea.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, este vorba despre suma de 200 de euro pe care medicul ar fi luat-o de la un pacient care ar fi fost de fapt un investigator sub acoperire. Conform acelorași surse, medicul ar fi cerut inițial suma de 1.500 de euro, însă s-a mulțumit și cu un avans de 200 de euro.