Prima pagină » Știri » Medic psihiatru acuzat de neglijență de către familia unui tânăr care a murit după tratament

Medic psihiatru acuzat de neglijență de către familia unui tânăr care a murit după tratament

Medic psihiatru acuzat de neglijență de către familia unui tânăr care a murit după tratament
Familia unui tânăr de 32 de ani din Pitești care suferea de tulburare paranoidă acută a murit la Pitești, iar familia acestuia îl acuză de neglijență pe medicul psihiatru care îl îngrijea, susținând că bărbatul ar fi murit în urma unei injecții pe care o făcea periodic.

Familia unui tânăr de 32 de ani din Pitești care suferea de tulburare paranoidă acută a murit la Pitești, iar familia acestuia îl acuză de neglijență pe medicul psihiatru care îl îngrijea, susținând că bărbatul ar fi murit în urma unei injecții pe care o făcea periodic.

Tânărul, Alin George Nițescu, urma de un an și jumătate un tratament pshiatric, fiind în îngrijirea medicului Ramona Herișanu, care lucra la clinica privată „Dr. Irimia” din Pitești.

Familia bărbatului susține că tratamentul consta în administrarea unei injecții și că tânărul ar fi murit în urma administrării unei astfel de doze, care i-ar fi provocat coma.

„Am remarcat că în urma acestor supradoze fiul meu dormea peste 24 de ore în prima zi, când se făcea injecția, iar în timpul primelor două săptămâni de după injecție dormea mai mult ca de obicei, revenindu-și în ultimele două săptămâni ale lunii. Deși i-am adus acest fapt la cunoștința medicului Herișanu Ramona de mai multe ori, fie eu, fie soția, dânsa ne-a spus că acesta este comportamentul normal și că nu avem de ce să ne facem griji”, afirmă Viorel Nițescu, tatăl tânărului decedat, într-o scrisoare adresată ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, și Colegiului Medicilor.

La rândul său, Doru Nițescu, fratele bărbatului decedat, spune că imediat după injecție tânărului i-a crescut tensiunea și a adormit, iar medicul, în loc să cheme o ambulanță, i-ar fi administrat alte injecții și perfuzii.

„Pe prospectul acestui medicament scria că în cazul în care injecția era făcută prea aproape de vasele de sânge, iar substanța intra în circuitul sanguin prea repede sau în cantități prea mari, pacientul putea avea stări fie de somnoloneță, fie de agitație. Imediat după administrarea injecției, fratele meu a făcut tensiune foarte mare și a adormit. În loc să cheme de urgență salvarea, medicul l-a forțat să bea 1,5 litri de apă și i-a administrat alte injectii și perfuzii. A urmat o prioadă în care fratele meu a avut convulsii și o stare apropiată de delir, vorbind aproape în continuu și fiind cuprins de o stare de sughiț. Medicul Herișanu a încercat să îi pună la braț o perfuzie, dar din cauza stării de agitație această procedură nu a reușit. Atunci a hotărât administrarea unei injecții cu Diazepam. În final a adormit și a intrat în comă, vomitând în somn suc gastric. Abia după două ore de agonie, alarmată de posibilitatea ca sucul gastric să fie inhalat, medicul psihiatru a chemat ambulanța și, fără să-l însoteasca, l-a expediat la Spitalul Județean Pitrești, unde medicii nu au mai avut ce-i face și l-au declarat decedat a doua zi”, afirmă Doru Nițescu.

De asemenea, familia tânărului susține că Poliția, anunțată în acest caz, ar trena aflarea cauzei decesului.

Doru Nițescu susține că tatălui său, care a fost la Poliție, i s-ar fi spus că analizele toxicologice pot dura și un an întrucât costă 900 de lei, iar Poliția nu are bani pentru a le plăti.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, Dănuț Dinu, spune că Poliția nu se poate pronunța în acest caz până când nu va intra în posesia actului medico-legal privind cauza decesului.

Citește și