Prima pagină » Știri » Medici de la Spitalul Militar: Ponta nu are voie să se sprijine pe piciorul operat și trebuie să facă zilnic gimnastică

Medici de la Spitalul Militar: Ponta nu are voie să se sprijine pe piciorul operat și trebuie să facă zilnic gimnastică

Medici de la Spitalul Militar: Ponta nu are voie să se sprijine pe piciorul operat și trebuie să facă zilnic gimnastică
Premierul Victor Ponta nu are voie să se sprijine pe piciorul operat și trebuie să respecte un program zilnic de gimnastică medicală, fizioterapie și kinetoterapie, conform standardelor internaționale, transmit reprezentanții Spitalului Militar, unde prim-ministrul a fost joi la control.

„Astăzi, 09.07.2015, în jurul orei 13.00, premierul Victor Ponta s-a prezentat la Clinica de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ în vederea realizării consultului de specialitate pentru evaluarea stării de sănătate și stabilirii conduitei terapeutice și a protocolului de recuperare medicală post-intervenție chirurgicală”, se arată în comunicatul unității medicale.

În urma controlului medical efectuat, pacientul a primit următoarele indicații și recomandari medicale: evoluție post-operatorie favorabilă, recuperarea pacientului decurgând în parametrii normali, pacientul nu are voie sa se sprijine pe piciorul operat și sa flexeze genunchiul la un unghi mai mare de 90 de grade, respectarea unui program zilnic de gimnastică medicală, fizioterapie și kinetoterapie, conform standardelor internaționale, și control ortopedic peste 21 zile sau la nevoie.

Premierul Victor Ponta s-a întors în România, după operația la picior făcută la Istanbul, și a mers la Guvern, miercuri dimineață, în jurul orei 10.00, el putând fi văzut intrând, în cârje, în Palatul Victoria, înainte de ședința Executivului. Victor Ponta a plecat de la Guvern, împreună cu fiul său, Andrei, sosit la Palatul Victoria cu un skateboard în mână și însoțit de un ofițer SPP, după aproximativ patru ore în care a discutat, informal, și cu miniștrii la începutul ședinței de guvern.

Ponta i-a transmis președintelui Klaus Iohannis solicitarea de a lua act ca, începând de joi, să își reia atribuțiile de premier.

Surse oficiale afirmă că premierul a venit la Palatul Victoria de acasă, după ce a ajuns, marți seară, în București.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

Miercuri, surse oficiale declarau pentru MEDIAFAX că Ponta intenționează să participe, în 11 iulie, la deschiderea punctului de frontieră Nădlac (România)-Csanadpalot (Ungaria), dar prezența sa la eveniment este condiționată de acordul medicilor care îl vor examina din nou.

În 28 iunie, Victor Ponta declara, la postul B1, că va reveni în țară, „pe picioare, nu în scaun cu rotile sau cârje”, în maximum două săptămâni, interval în care medicii i-au transmis că nu poate pune piciorul jos.

În această perioadă de absență a lui Ponta, conducerea PSD a fost preluată interimar de Rovana Plumb, în timp ce Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar.

În 15 iunie, în ziua în care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat să se prezinte în fața procurorilor DNA pentru a fi audiat, după ce cu zece zile înainte fusese anunțat că este urmărit penal pentru trei infracțiuni, în dosarul lui Dan Șova.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au adus la cunoștință premierului Victor Ponta, în 5 iunie, că este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care era avocat.

DNA a cerut atunci Camerei Deputaților să avizeze urmărirea penală pe numele premierului și pentru conflict de interese, însă solicitarea a fost respinsă de către deputați, în 8 iunie.

În 29 iunie, premierul Victor Ponta afirma că în prima zi în care va veni în țară va merge și la DNA pentru o nouă audiere în dosarul aflat în fază de urmărire penală, spunând că este posibil ca procurorul să decidă inclusiv control judiciar.

Citește și