Prima pagină » Știri » Medici și farmaciști, ridicați de procurorii DIICOT, pentru decontarea de rețete fictive

Medici și farmaciști, ridicați de procurorii DIICOT, pentru decontarea de rețete fictive

Medici și farmaciști, ridicați de procurorii DIICOT, pentru decontarea de rețete fictive
Paisprezece medici și administratori de farmacii au fost ridicați, luni, la capătul a 29 de percheziții făcute de polițiștii și jandarmii maramureșeni

„Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT au efectuat 29 de percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale care ar fi obținut însemnate beneficii materiale, prin decontarea unor rețete medicale fictive”, se arată într-un comunicat emis de Poliția Română.

Conform sursei citate, luni dimineață, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Maramureș, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Oradea și Ilfov și procurorii DIICOT Maramureș au descins la 29 de adrese din orașele Baia Mare, Târgu Mureș, Oradea și Otopeni, în urma cărora au fost ridicate și duse la audieri 14 persoane, majoritatea medici și administratori ai unor farmacii.

Aceștia sunt acuzați că ar fi constituit o grupare care, prin fraudă informatică, înșelăciune, fals în acte și fals informatic, ar fi înșelat, cu ajutorul unor firme fantomă, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) cu o sumă mare de bani, prin decontarea de rețete false.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012 – 2013, membrii grupării ar fi decontat mai multe tranzacții fictive prin intermediul unor firme fantomă care aveau sediile sociale în București și în județul Bihor.

Suspecții ar fi cumpărat, fără acte de proveniență, cantități mari de medicamente din domeniul oncologic și hematologic, pe care le-ar fi introdus apoi, cu acte false, în firmele fantomă. Ulterior, aceste medicamente au fost vândute în mod fictiv și decontate de CNAS pe baza unor rețete false.

După ce banii de la CNAS ajungeau în conturile suspecților, medicamentele erau preluate de alți membri ai grupării, administratori de farmacii, care le decontau, la rândul lor, prin aceeași metodă.

Procurorii au precizat că, în urma perchezițiilor au fost găsite sute de cutii de medicamednte pentru care nu existau acte de proveniență și aproape 80.000 de dolari.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele