Medicii din Secția de Ortopedie de la „Marie Curie” amenință cu greva dacă se întoarce doctorul Burnei
„Gheorghe Burnei a condus discreționar secția de ortopedie, toate resursele umane și materiale de care dispunea secția de ortopedie erau folosite aproape în exclusivitate pentru proprii pacienți, ceilalți medici ai secției neprimind spațiu în programul operator, acces la materiale și aparatură. A impus cu autoritate efectuarea anumitor intervenții chirurgicale inutile (așa-zisele tehnici originale ale domniei sale) nelăsând dreptul celorlalți medici de a opta pentru tratamentul chirurgical optim adecvat propriilor pacienți”, se arată în scrisoarea transmisă de mai mulți medici ortopezi din Secția de Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” conducerii spitalului și Comisiei de etică.
În scrisoare, medicii ortopezi pediatri spun că orice încercare de a pune în discuție tehnicile chirurgicale „inovative” și „premierele mondiale” sfârșea într-o avalanșă de injurii din partea medicului Gheorghe Burnei.
În plus, spun doctorii, situația la spital s-a îmbunătățit de când Ghoerghe Burnei a plecat. Astfel, activitatea secției de ortopedie a fost practic deblocată, există o listă de așteptare care este respectată, programul operator este previzibil, sunt efectiate intervenții chirurgicale de înaltă performanță, iar durata medie de spitalizare a scăzut considerabil.
Pediatrii mai transmit că nu vor să fie asociați în niciun fel cu medicul Gheorghe Burnei și pentru acest lucru sunt dispuși să folosească toate mijloacele legale, respectiv mutarea în alte secții, suspendarea contractului de muncă, demisia sau chiar greva.
Medicul Gheorghe Burnei, acuzat că a luat mită de la mai mulți pacienți, va putea profesa în spitalele de stat, după ce Tribunalul București i-a admis vineri cererea de ridicare a interdicției, însă decizia instanței poate fi contestată.
Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinți în contracte de donații, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecțiuni inexistente în realitate, el și familia sa primind chiar și deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.
Comisia Națională de Ortopedie se opune tratamentelor inovative fără bază științifică
Comisia Națională de Ortopedie Pediatrică a Ministerului Sănătății se opune oricărui tratament inovativ care nu are o susținere științifică, potrivit prevederilor naționale și internaționale, în contextul discuțiilor legate de presupusele acte medicale în care ar fi fost implicat Gheorghe Burnei.