Medicii încearcă să îl salveze pe fostul președinte indonezian Suharto

Publicat: 15 02. 2012, 11:45
Actualizat: 26 07. 2012, 16:16
Medicii încearcă luni să îl salveze pe fostul președinte indonezian Suharto, a cărui stare de sănătate rămâne critică, relatează Reuters.

Medicii încearcă luni să îl salveze pe fostul președinte indonezian Suharto, a cărui stare de sănătate rămâne critică, relatează Reuters. Un membru al echipei medicale care îl tratează pe fostul general în vârstă de 86 de ani, care a condus Indonezia timp de peste 30 de ani, a declarat că acestea este în continuare conectat la aparate iar starea sa de sănătate s-a agravat duminică dimineață, când plămânul său drept a încetat să mai funcționeze.

Suharto a fost internat în spitalul din Pertamina la 4 ianuarie, suferind de anemie și de presiune arterială scăzută, din cauza problemelor cardiace, pulmonare și renale. Starea de sănătate a acestuia s-a agravat în data de 11 ianuarie din cauza încetării funcționării mai multor organe și a fost conectat la aparate în aceeași zi. Mardjo Soebiandono, coordonatorul echipei de medici care îl tratează pe Suharto, a declarat că există șanse de 50 la sută ca acesta să supraviețuiască.

Starea critică în care se află Suharto a provocat controverse în rândul politicienilor și societății civile, privind posibilitatea continuării procedurilor legale în dosarul său de corupție. Președintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono a declarat sâmbătă în cadrul unei conferințe de presă că nu este un moment potrivit pentru a dezbate acest subiect.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro