Medicul care susținea că Ronaldo s-a dopat a fost demis de CBF

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 16 02. 2012, 00:46
Confederația Braziliană de Fotbal l-a demis pe medicul Bernardino Santi, după ce acesta a declarat că la originea tuturor accidentărilor atacantului echipei AC Milan, stă faptul că fotbalistul a luat anabolizante.

Confederația Braziliană de Fotbal (CBF) l-a demis pe coordonatorul antidoping, doctorul Bernardino Santi, după ce acesta a declarat că la originea tuturor accidentărilor atacantului echipei AC Milan, Ronaldo, stă faptul că în 1994, în Olanda, fotbalistul a luat anabolizante, informează AFP.

"Poate că membrii CBF au înțeles greșit. Eu m-am exprimat în calitate de medic. Cred că Ronaldo este un mare campion și nu am dat dovadă de lipsă de respect", a declarat Santi, pentru postul de radio Jovem Pan. În interviul acordat cotidianului Folha, Bernardino Santi a afirmat că medicii olandezi au relatat faptul că Ronaldo ar fi putut consuma anabolizante la începutul carierei sale în Europa, la PSV Eindhoven. "La început se înregistrează o creștere calitativă, la nivelul forței, dar după aceea se deteriorează", a explicat Santi, potrivit căruia aceste plusuri, înregistrate în special la nivelul masei musculare, s-ar afla la originea accidentărilor repetate ale internaționalului brazilian.

Ronaldo, în vârstă de 31 de ani, s-a accidentat grav la genunchiul stâng miercuri seară, în timpul unui meci disputat de AC Milan în campionatul Italiei. Diagnosticul medicilor a fost ruptură totală a tendonului rotulian de la genunchiul stâng, iar joi atacantul brazilian a fost operat la o clinică din Paris și urmează să fie indisponibil nouă luni.