Medicul lui Diego Maradona: „Recuperarea este excelentă. Suntem optimişti”
Diego Maradona a suferit o intervenție chirurgicală pe creier, pentru îndepărtarea unui hematom subdural. Recuperarea lui decurge surprinzător de bine: „ Suntem optimişti”, a adăugat doctorul Luque, stârnind aplauzele suporterilor veniţi să-şi încurajeze idolul în faţa clinicii.
„Am fost să-l văd, era treaz, cu o stare foarte bună. Vindecarea ne surprinde, dar ni s-a mai întâmplat asta cu Diego. Dar trebuie să fim totuşi prudenţi pentru că suntem în perioada post-operatorie”, a spus medicul pentru presă în faţa clinicii din Olivos, de la periferia capitalei Buenos Aires.
„Este evident că el nu are nicio complicaţie neurologică. Sunt şi alţi parametri pe care noi îi aşteptăm pentru a-i putea evalua, dar recuperarea este excelentă. Suntem optimişti”, a adăugat doctorul Luque, stârnind aplauzele suporterilor veniţi să-şi încurajeze idolul în faţa clinicii.
Potrivit medicului lui, pandemia de coronavirus este un „criteriu pentru a decide externarea sa”, drept pentru care nu se știe când îl va externa.
„Diego este totuşi în faza post-operatorie. Suntem optimişti. Majoritatea complicaţiilor survin în 24-48 de ore, care sunt cele mai critice. Însă acest lucru nu s-a întâmplat şi suntem bucuroşi”, a spus doctorul.
Cadrele medicale au descoperit problemele cu care se confrunta ex-sportivul
„Operaţia a durat o oră şi 20 de minute şi hematomul a putut fi îndepărtat. Diego este treaz, este foarte bine. Are un dren mic, pe care urmează să îl scoatem mâine. A suportat foarte bine operaţia şi este foarte bine”, a declarat medicul Leopoldo Luque, cel care a condus echipa ce a efectuat operația.
Hematomul ar fi apărut în urma unei lovituri la cap.
Din primele investigații, hematomul ar fi apărut în urma unui traumatism și ar putea fi rezultatul unei lovituri pe care Diego Maradona a suferit-o în ultima perioadă.
“Ar fi putut fi acum o lună sau cinci ani, nu se ştie”, au spus apropiaţi ai fostului jucător.
Hematomul subdural este cauzat, de regulă, de o lovitură la cap, suficient de puternică încât să spargă anumite vase de sânge. Vârsta, anticoagulanţii şi abuzul de alcool pot creşte riscul aparției lor.