Prima pagină » Știri » Medicul Musta dezvăluie o altă problemă a coronavirusului în România. Există pacienți infectați care nu știu că au și alte boli. „Nu avem cultura de a ne verifica sănătatea în mod periodic”

Medicul Musta dezvăluie o altă problemă a coronavirusului în România. Există pacienți infectați care nu știu că au și alte boli. „Nu avem cultura de a ne verifica sănătatea în mod periodic”

Medicul Musta dezvăluie o altă problemă a coronavirusului în România. Există pacienți infectați care nu știu că au și alte boli. „Nu avem cultura de a ne verifica sănătatea în mod periodic
Din nou fără Paște? Virgil Musta, verdict crunt: „Nu vom avea Sărbători!”

Medicul Virgil Musta atrage atenția asupra faptului că mulți dintre pacienții ajunși la spital, infectați fiind cu noul coronavirus, nu știu că au și alte boli, care, în combinație cu Covid-19 îi pot aduce într-o stare gravă. Problema este că românii nu sunt obișnuiți să meargă la doctor periodic pentru a-și examina starea de sănătate spune medicul de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Este cunoscut faptul că virusul SARS-Cov-2 îi lovește cel mai puternic pe pacienții care mai au și alte comorbidități. Însă există persoane care nu știu că suferă și de alte boli

„Noi nu avem (n.r. – românii) cultura de a ne verifica sănătatea în mod periodic. Dacă s-ar întâmpla o dată pe an de exemplu, să efectuăm controale, s-ar descoperi din timp anumite afecțiuni”, a declarat medicul Virgil Musta.

Medicul Musta spune că din 100 de pacienți infectați cu noul tip de coronavirus 20 dezvoltă o formă severă, iar din cei 20, una sau două persoane ajung să decedeze. Cele mai multe dintre persoanele care mor de coronavirus, aveau și alte comorbidități, explică Virgil Musta.

Virgil Musta prezintă statistica evoluției bolii Covid-19 la pacienți

Statistica arată în felul următor: Din 100 de pacienți, COVID-19 evoluează cu forme ușoare și medii, iar la 20 se dezvoltă cu forme grave. Dintre cei 20, 5-6% decedează, iar 93-95% sunt oameni cu comorbidități și restul, fără comorbidități”, a declarat medicul Virgil Musta.

Boala Covid-19 este impreviziilă, iar un tânăr poae dezvolta o formă severă a acesteia, deși la începutul infectării nu a avut simptome. De aceea este recomandat ca pacienții Covid să se afle sub supravegherea medicilor.

„Am avut tineri care au venit în spital fără simptomatologie, cu o stare bună de sănătate și în 48 de ore, au început să apară simptome. Au rămas în internare, apoi au mai dezvoltat alt simptom. După aceea, am constatat că dezvoltă o boală severă. Norocul lor a fost faptul că s-au aflat în spital și s-au putut lua măsuri din timp. Dacă se întâmpla acasă, ajungea ca alții, într-o situație gravă, când sunt declanșate anumite mecanisme și nu mai ai ce să faci”, a mai declarat Virgil Musta pentru B1.ro. 

 

Autor

Citește și