Procurorii DIICOT Craiova, care au destructurat gruparea specializată în trafic de persoane și proxenetism din care făcea parte și Alex Nicolae Bodi, fostul soț a vedetei de televiziune Bianca Drăgușanu, au descoperit că membrii acesteia obișnuiau să le tortureze pe tinerele care refuzau să se prostitueze pentru ei. Unele dintre victime s-au plâns că ar fi fost bătute, în timp ce altele au relatat că traficanții de carne vie le-ar fi injectat droguri, cu forța.
Procurorii au stabilit că gruparea din care făcea parte Alex Bodi a început să se coaguleze undeva în anul 2008, când temutul lider interlop sibian Adrian Tâmplaru se afla în Penitenciarul Craiova.
Fost locotenent al lui Ion Clămparu, românul care ani la rând a controlat piața prostituției de la periferia Madridului, Tâmplaru a început, împreună cu trei dețnuți din Craiova, Alin Nicolae, zis Impresie, Mihnea Bejan, alias Motanu și Alexandru Catană să racoleze, prin intermediul rețelelor de socializare, fete sărace și lipsite de educație, care practicau deja prostituția.
Principala metodă de recrutare, spun anchetatorii, era cea supranumită „loverboy”, dar, de multe ori, aceștia convingeau victimele că le pot ajuta să-și găsească, în străinătate, locuri de muncă mai bine plătite.
Victimele erau preluate de oamenii lui Tâmplaru aflați în libertate, care le duceau în străinătate. De fiecare dată când era nevoie de o decizie, aceștia îl contactau pe liderul grupării și îi cerea aprobarea.
După ce au ieșit din penitenciar, Tâmplaru și cei trei prieteni ai săi din Craiova, au continuat să caute victime, pe care le-au dus în Germania, Spania, Italia, Marea Britanie și Elveția, unde, pe cele mai multe, le-ar fi constrâns să se prostitueze în folosul lor.
Odată cu trecerea timpului, la gruparea lui Tâmplaru au aderat din ce în ce mai mulți apropiați de-ai săi, în special membri ai lumii intrelope din vestul țării, dar și cunoscuți ai foștilor săi colegi de penitenciar.
Undeva în anul 2014, alături de el ar fi venit și Alex Bodi, care, spun anchetatorii, se ocupa, la rândul său cu proxenetismul, pe teritorul Germaniei.
Anchetatorii au stabilit că oamenii lui Tâmplaru erau extrem de duri și nu ezitau să-i domine pe alți români care se ocupau cu proxenetismul. În acest sens, Adrian Tâmplaru încasa, de la aceștia, taxe de protecție.
Există mărturii că, în unele situații, proxeneții care fie nu plăteau, fie nu erau în grațiile interlopului sibian, erau forțați să-și abandoneze afacerile și să părăsească, în grabă, orașele respective.
În ce privește, însă, tratamentele aplicate fetelor care refuzau să se supună, procurorii DIICOT Craiova au descoperit că acestea erau supuse unui adevărat calvar. Pentru a le determina să nu opună rezistență, cele mai multe erau bătute crunt, în așa fel încât să servească drept exemplu și pentru alte fete.
În alte situații, există mărturii venite chiar de la unele victime, care au acceptat să dea declarații la DIICOT Craiova, potrivit cărora ar fi fost drogate după ce oamenii lui Tâmplaru le-ar fi injectat heroină, cu forța.
Altele erau sechestrate zile în șir unde, de multe ori, pe lângă bătăi și alte acte de tortură, erau violate. Mai mult, existau și amenințări legate de familiile lor, rămase în țară.
După ce fetele cedau și erau de acord să se prostitueze pentru ei, proxeneții fie le țineau în diverse imobile, fie le transportau personal în alte locații, unde erau permanent supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de oamenii lui Tâmplaru.
„S-a stabilit că tinerele au fost exploatate în cluburi de noapte sau locații închiriate din Berlin, Bonn, Stuttgart și Frankfurt (Germania), dar și pe teritoriul altor state occidentale (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveția, Austria)”, au arătat procurorii DIICOT.
În plus, unele victime au fost vândute altor traficanți, care, la momentul trazacției, au primit, drept „bonus”, informații în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada în care a fost exploatată, dar și date despre familie, pentru a putea fi șantajată și, în consecință, exploatată și controlată mai ușor.
„Au fost și situații în care făptuitorii nu mai reușeau să dețină controlul asupra victimelor, chiar și după aplicarea unor corecții fizice, caz în care pentru a le determina să nu fugă sau să revină la domiciliile lor din țară, le solicitau diferite sume de bani, sume pe care victimele nu aveau posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituție în beneficiul lor”, au mai menționat anchetatorii antimafia.
Aceștia susțin că o mare parte din sumele de bani obținute astfel de membrii grupării, ajungeau la Adrian Tâmplaru, care le-a investit în diverse imobile din țară și străinătate, ajungând să dețină mai multe case și o pensiune în județul Sibiu, dar și un restaurant în Germania, numit Hermannstadt.
Procurorii susțin că, până acum, au reușit să identifice o parte din victime, însă există dificultăți în identificarea tuturor fetelor traficate de oamenii conduși de Tâmplaru din cauza faptului că aceștia au au acționat, în general, în străinătate.
Reținuți pentru 24 de ore, Adrian Tâmplaru, Alex Bodi și alți șase membri au organizației criminale au fost arestați preventiv, pentru 29 de zile.