Mesaj RO-ALERT în Tulcea și Galați, noaptea trecută. Localnicii, avertizați de „posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”

Publicat: 23 08. 2024, 08:31
Mesaj Ro-Alert în Tulcea și Galați

Noaptea trecută, localnicii din Tulcea și Galați au primit un nou mesaj Ro-Alert. Au fost avertizați de „posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”. Li s-a recomandat să se adăpostească și să nu se apropie de geamuri și de pereții exteriori.

Noaptea trecută, autoritățile române au emis un nou mesaj Ro-Alert pentru zonele Tulcea și Galați. Prin intermediul acestuia, localnicii au fost înștiințați de „posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”. Li s-a recomandat să nu se apropie de ferestre și nici de pereții exteriori. De asemenea, li s-a recomandat să se adăpostească în adăposturi de protecție civilă sau în beciuri.

„Alertă Extremă. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Pătrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 minute”, se arată în mesajul Ro-Alert.

Mesajul Ro-Alert primit de cetățeni, noaptea trecută, în jurul orei 01:00 / sursă foto: captură Antena 3 CNN

Vezi și Ministerul Apărării continuă căutările după atacurile cu drone ale forțelor ruse de la finalul lunii trecute. Militarii au ridicat probe din Tulcea

Localnicii din Tulcea și Galați au primit un mesaj Ro-Alert

Cetățenii au primit mesajul în jurul orei 01:00. Potrivit datelor, au fost detectate drone care se îndreptau către teritoriul României, noaptea trecută. Purtătorul de cuvânt ISU Tulcea, Daniel Năstase, a oferit mai multe informații referitoare la dronele detectate pe radar de MApN. Nu au fost înregistrate apeluri către 112 prin care să se anunțe căderea unor obiecte din spațiul aerian. Luna trecută, localnicii au primit un mesaj similar din partea autorităților.

„În cursul nopții trecute, aproximativ în jurul orei 1.00, colegii noștri din cadrul Ministerului Apărării Naționale au detectat posibile drone care se apropiau de spațiul aerian românesc. Cel mai probabil federația Rusă a inițiat un atac către teritoriul Ucrainei. Imediat a fost anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar, conform protocolului, a fost emis un mesaj Ro-Alert, același mesaj Ro-Alert pe care l-au primit cetățenii și în cursul lunii trecute, un mesaj prin care populația este avertizată că pot cădea obiecte din spațiul aerian, așa cum s-a întâmplat, din păcate, și în ultima perioadă. Din fericire nu au fost înregistrate nici apeluri telefonice la 112 care să anunțe că ar fi căzut ceva în spațiul aerian, să anunțe vreun atac, sau să ceară informații la 112”, a precizat purtătorul de cuvânt ISU Tulcea.

Sursă foto: captură Antena 3 CNN / Ro-Alert / Pixabay