Mesaje de Sfinții Mihail şi Gavril. Urări și felicitări pe care le poți trimite persoanelor dragi
Sfinții Mihail și Gavril se sărbătoresc la data de 8 noiembrie, ei fiind considerați conducatorii cetelor de îngeri, avand aripi și purtând sabii, ca simbol al biruinței, și sunt călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre rai.
Mesaje de Sfinții Mihail şi Gavril
-Fie ca Sfinții ce te protejază să-ți aducă mult noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi minunată!
– Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros „La mulți ani”, multă sănătate, multe realizări și tot ce va doriți lângă cei dragi.
-Dragă Mihai / Mihaela / Gavril / Gabriel/ Gabriela, de ziua numelui tău îți dorim un sincer „LA MULȚI ANI” să ai parte de mulți bani, sănătate și voie bună. Petrecere frumoasă alaturi de cei dragi!
-Ziua numelui să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii! LA MULȚI ANI!
-Îți urez „La mulți ani” pentru că porți acest nume, și fie ca Sfinții Mihail și Gavril, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și numai bucurii și liniște interioară.
-Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate.
-La mulți ani! Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îti urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie.
-La mulți ani, Mihai / Mihaela / Gavril Gabriel/ Gabriela! La mulți ani, fericire, împacare sufletească, flori, iubire, sănătatea te palească, prietenii să nu te uite și să ai bucurii multe!
-Zâmbește și s-aveți parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare și prietenie.
-În zi de mare sarbatoare a Ortodoxiei, pentru că porţi numele unui sfânt îţi urez multă sănătate şi fericire!
Sursa: Libertatea.ro
Tradiții și obiceiuri de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril
-nu se fac îndeletnicirile casnice. Potrivit tradiției, cei care vor încălca aceasă regulă vor avea parte de multă suferință înaintea morţii.
-trebuie să se evite bârfele, mânia şi răzvrătirea. Cei care vor recurge la astfel de lucruri se vor alege cu cinci ani de ghinion.
-se ține post. Cei care vor ține post în această zi vor vor fi feriţi de boli şi lovituri.
-creștinii ar trebui să aprindă o lumânare pentru oamenii care au murit, dar și pentru cei care sunt în viață. Se spune că e bine să aprinzi o lumânare și pentru sinucigaşi sau osândiţi.
– se face o turtă din făină de porumb şi se aruncă între oi, iar dacă aceasta cade cu faţa în sus, oilor le va merge bine când vor făta, dar dacă va cădea cu fața în jos, se spune că le va merge rău.
-în această zi, după slujba religioasă, se citesc rugăciuni de dezlegare pentru cei prezenţi, după care preotul se dezbracă de veşmintele preoţeşti şi le pune peste credincioşi, gestul având leac pentru multe boli, în special cele mintale.