Mesajul bărbatului care cere o indemnizație de 35.000 de euro pentru ministrul Muncii. Ce impozite a plătit până acum

Mesajul bărbatului care cere o indemnizație de 35.000 de euro pentru ministrul Muncii. Ce impozite a plătit până acum
Publicat: 14/05/2017, 11:47
Actualizat: 20/05/2017, 18:32

„Regret că d-na ministru Olguța Vasilescu nu a înțeles funcționarea sistemului fiscal în baza căruia mi s-a calculat indemnizația. Impozitul PLĂTIT de mine pentru anul 2015 a fost de 21,5% din venitul net (2.670.523 lei) și anume: 574.162,445 lei. Indemnizația pe care ar trebui să o primesc timp de 18 luni (pana la implinirea de 2 ani a fiului meu)= 18 luni x 159.084 lei= 2.863.512 lei Astfel statul și-ar recupera banii plătiți mie prin indemnizația pe care ar trebui să o primesc într-o perioadă de 4,98 ani, adică 5 ani și nu 200 de ani, cum afirmă eronat doamna ministru. Profiturile mele nete din activitati independente declarate au fost următoarele : Anul 2013: 49.456 lei. Anul 2014: 919.724 lei. Anul 2015: 2.670.523 lei. În anul 2013 si 2014 veniturile au provenit din activitatea curentă, iar în anul 2015 veniturile au provenit din transferul unei afaceri către un investitor strategic (SIF MOLDOVA)”, a transmis, pentru MEDIAFAX, Liciniu Lupu, afaceristul sibian.

Omul de afaceri spune că acuzațiile potrivit cărora și-ar fi „premeditat” indemnizația sunt false.

„Suma de 2,54 milioane EURO a fost încasată de mine PRIN BANCA în luna 05.2015 și a provenit din transferul de activitate al unui business agricol pe care l-am înființat de la 0 începând cu anul 2007. Negocierile pentru această tranzacție au început în anul 2013. Eliminarea plafonului maxim al indemnizațiilor de creștere a copilului a fost adoptată in luna 05.2016, adica dupa un an de la realizarea veniturilor și încasarea sumelor de către mine. Astfel afirmațiile potrivit cărora am premeditat/”măsluit”/acționat cu rea intenție/etc. pentru a-mi mări artificial veniturile în scopul de a beneficia de o indemnizație necuvenită sunt total nejustificate, rău intenționate, chiar diabolice. Aceste dezinformări din presă au probabil scopul de a fi folosite în disputa pro și contra legii care a eliminat plafonul maxim a indemnizației de creștere a copilului. Ministerul Muncii nu a găsit un alt mod de a eluda obligația legală de achitare a indemnizației prevăzute de legea în vigoare decât prin intervenția și utilizarea abuzivă a funcționarilor ANAF. Referitor la rezultatele Inspecției Fiscale pot să vă spun deocamdată că acestea sunt neadevărate. Dacă facem un rezumat al raportului de inspecție fiscală, după „logica” inspectorilor, dacă investești într-o afacere 800.000 euro și ulterior o vinzi cu 1.500.000 euro ești pe pierdere și nu trebuie să platești impozit pentru aceasta tranzacție. Oare numai mie mi se pare ceva mai mult decât uluitor și imposibil ???”, transmite Liciniu Lupu.

Afaceristul precizează că a contestat raportul de inspecție fiscală în 25 ianuarie 2017, termenul în care ar fi trebuit să primească răspuns fiind de 45 de zile, adică până cel târziu 11 martie 2017. Cu toate acestea, până în data de 13 mai 2017 nu primise nimic. „Probabil că cei care trebuie să soluționeze contestația sunt în dificultate”, a conchis Lupu.

Liciniu Lupu a mai precizat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că indemnizația îi este în continuare suspendată.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a distribuit sâmbătă pe pagina sa de Facebook o postare a unei persoane care se arăta indignată de faptul că un părinte ia o indemnizație de creștere a copilului de 35.000 de euro și a transmis că acesta nu e singurul caz de acest gen.

„Nu e singurul care primește 35 000 euro indemnizație de creștere copil! Știți câți ani trebuie sa contribuie un astfel de tătic care primește timp de doi ani, lunar, o suma de 100.000 lei? 200 de ani!!! Și unii spun ca merita astfel de indemnizații pentru ca «au cotizat destul la stat». N-am auzit pe nimeni care sa fi muncit 2400 de luni, adică 200 de ani, cât sa acopere cuantumul unei astfel de indemnizații!”, a scris ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Muncii a declarat, joi, înaintea ședinței de Guvern, că urmează să propună Guvernului o variantă de plafonare a indemnizațiilor pentru mame, afirmând că există o practică de a majora artificial aceste indemnizații, inclusiv prin vânzarea de locuințe. Ea a ținut să dea exemplu de țări din Uniunea Europeanăcare nu plătesc deloc indemnizația, printre care Marea Britanie, Olanda, Luxembrug, Grecia, Irlanda, Malta. Ea a precizat că în alte țări indemnizația se acordă, dar media este de 500 de euro/lună. Țara europeană care plătește cea mai mare indemnizație pentru creșterea copilului este Germania, dar doar în anumite condiții, unde ajunge la 1800 de euro/lună.Potrivit ministrului Muncii, cele mai mari indemnizații din România se acordă unui avocat din București, respectiv 159.348 lei/lună, peste 35.000 de euro, iar la Constanța pentru drepturi de proprietate intelectuală – 141.679 de lei/lună, precizând că există cereri pentru indemnizații „cu sume mult mai mari.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Polonia, îngrijorată de escaladarea conflictului în Ucraina: „Simțim că necunoscutul se apropie”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Complet interzis la TV și internet în România. Legea intră în vigoare mâine la ora...
Trucul pe care gospodinele nu-l împărtășesc nimănui. Te scutește de la un mare efort
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Motive să fim optimiști: Inovațiile din știință care fac lumea mai bună